Markota stavio tačku na sukob sa Jovanovićem: Viđao sam i mnogo gore stvari, ne znam zašto je klub stao uz trenera kad nema većeg navijača Cibone od mene

Svađa Damira Markote i Vladimira Jovanovića obeležila je proteklu nedelju u Ciboni.

Na kraju, klub je raskinuo ugovor sa svojim najiskusnijim igračem, koji je opisao šta se dašavalo između njega i srpskog trenera.

Iz mog ugla, bilo je to nešto što se događa u svakoj svlačionici, nešto normalno kad gubiš u poluvremenu. Duga mi je karijera, verujte da sam svedočio i puno gorim situacijama od ove. Kad si s nekim neprekidno šest meseci, po šest, sedam, osam sati dnevno, sasvim je normalno da ponekad stvari puknu i, kažem, prema svom iskustvu, to nije ništa neobično. Bilo je takvih situacija jako puno, rekao je Markota za “Jutarnji list”.

Rastanak mu je teško pao jer je želeo da završi karijeru u Ciboni.

To je najgore od svega. Sada ulazimo u taj najzanimljiviji deo sezone, onaj za koji se živi, za koji se trenira. I ja se osećam kao pobjednik, ja uživam u tome da nešto osvojim, volim da podignem taj trofej, ali sada sve pada u vodu. Hvala Bogu, nešto sam osvojio u svom životu, pa eto, neću biti bez toga. I ovo nije moj kraj, još ću da igram, ne znam na kom nivou, ali sada prvo idem da zalečim Ahilovu tetivu, pa ćemo videti.

Novinare je zanimao Markotin komentar na činjenicu da je klub podržao trenera koji je pre samo dva meseca stigao u klub.

Znam samo jedno, većeg cibonaša u klubu od mene tamo nema! Ja sam ono dete koje je stiglo iz Švedske, radio tu godinama u omladinskom pogonu, isti sam onaj koji je doneo u klub veliku odštetu kad je odlazio u NBA. Ma, ne bih tu komentarisao puno stvari, ali ponavljam, većeg cibonaša od mene tamo nema. Možemo sad da postavimo i pitanje i zašto se rešavaju igrača kojima je Cibona sve, jer ja nisam prvi takav slučaj, zašto u klubu više nema igrača iz starijih generacija. Klub očigledno ima svoju verziju i svoj put. Zašto su stali uz trenera, ne znam. Dogovorili smo se da je tako najbolje. Trener je trener, igrač je igrač. Znam samo da većeg cibonaša od mene nema, zaključio je Markota.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE