Pavlović oduševljen posle utakmica reprezentacije: Od malena su nam pričali ko je bio Piksi!

U ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kojem je Srbija osvojila 7 bodova u tri utakmice, jedan od igrača koji je dobio najbolje ocene je štoper Strahinja Pavlović.

On je istakao da je ponosan što je odigrao sve tri utakmice za reperezentaciju.

– Imao sam neki dobar osećaj i verovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Verujem da me je to preporučilo selektoru, rekao je Pavlović za Informer.

On je rekao da je selektor Dragan Stojković Piksi legenda srpskog fudbala i da u reprezentaciji je sada potpuno drugačija energija.

U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal.

Pavlović je najviše pohvala dobio protiv Irske. Posebno su navijače oduševilo njegovo iznošenje lopte u polje napada.

Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me napred. Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom napred, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Verujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom, završio je Strahinja Pavlović.

(foto: FSS)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE