U KLS nameštani mečevi, u KSS upaljen alarm!?

U okviru Košarkaške lige Srbije ostalo je još da se odigra jedna,dve ili tri utakmice utakmice, u zavisnosti od toga koliko ko ima zaostalih mečeva.

Prva dva mesta su rezervisana za Mladost iz Zemuna i Vojvodinu, dok će za opstanak da se vodi pravi “rat”.

Čak sedma ekipa je u igri da se nađe u zoni ispadanja na kraju prvenstva, a iz Napretka iz Aleksinca poručuju da posla nisu bila čista i da je mnogo sumnjivih mečeva odigrano.

Naime,  Metalac, Dunav, Sloga i OKK Beograd ostvarili neočekivane pobede protiv timova iz vrha, Novog Pazara, Dinamika, Slobode i Zlatibora.

Ne bismo ni bili u ovoj poziciji da se u poslednjih nekoliko kola nije dešavalo sve to na drugim utakmicama. Da nije bilo onakvih rezultata verovatno bismo već obezbedili opstanak, što nam je bio primaran cilj ove sezone. Međutim, videli smo puno čudnih stvari, rekao je Nenad Stojković, predsednik Napretka iz Aleksinca za Maxbet sport i dodao:

Prema nekim informacijama koje sam dobio, upaljen je alarm u Košarkaškom savezu Srbije, shvatili su da se neke čudne stvari dešavaju. Ne morate da budete veliki poznavalac košarke da uočite to. Postoji i inicijativa još nekoliko klubova, da se uključi država, pa što ne i tužilaštvo i policija. Ove godine je prvi put država uložila veliki novac u KLS, izdvojila je značajna sredstva za klubove i logično je da isprate šta se dešava na terenima.

Novi Pazar doživeo četiri uzastopna poraza, Zlatibor ima samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, a na drugoj strani Metalac i Dunav pobeđuju u seriji. Stojković direktno navodi sporne utakmice.

Upravo su te utakmice čudne, da ne kažemo nameštene. Neverovatne su stvari da klubovi neke mečeve igraju bez tri-četiri najbolja igrača, a da onda oni budu spremni za druge mečeve. Meč Novi Pazar – Metalac, to je nešto strašno šta se tu dešavalo. Isto meč odigran u nedelju, Novi Pazar – Dunav. Pazarci svom najboljem igraču Donaldu Rembrantu govore 20 minuta pre početka utakmice da se ne skida, da neće igrati. To ne možete da sakrijete. U poslednju četvrtinu ulaze sa 17 poena prednosti, a onda primaju 35 poena i gube od Dunava posle produžetaka. Ružno je videti kakvi su se sve potezi viđali u toj poslednjoj četvrtini, kakve su se odbrane igrale, rekao je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIGAO NA MARAKANU: Mitrović gleda Partizan

U 173. večitom derbiju Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan. Domaćini imaju sedam bodova viška pred ovaj prvenstveni duel. Crno-beli će to...

POVEZANE OBJAVE