“Srpska liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj”

U sredu nas iočekuje “Večitit derbi” koji bi pobedom Partizana vratio kakavu takvu neizvesnost u srpski šampionat, ili pobedom Crvene zvezde rešio sve dileme ko je novi šampion Srbije. Crveno-beli imaju 9 bodova prednosti i čak i nerešen rezultat im garantuje četvrtu zastopnu titulu najboljeg tima u zemlji.

Obe ekipe su u seriji od 17 pobeda, a bivši štoper Crvene zvezde, a danas trener, Ivan Vukomanović ističe da je to jedan svojevrstan apsurd.

To je jedan fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasiran tim pobedi 17 utakmica za redom i ne smanji bodovnu prednost u odnosu na prvog. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog ko je prvi. Ova liga ništa ne znači ni Zvezdi koja se prošeta kroz nju. Čak je kontraproduktivna, jer ne može da joj posluži ni za pripreme za evropski meč. Ova liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj. Vi ste time razvodnjili kvalitet, zna se da je pregršt utakmica namešteno, ne postoji kvalitetna infrastruktura, suđenje je loše, rekao je Vukomanović  za Danas.

On smatra da u ovakvoj ligi nije moguće napraviti igrača.

Mi kažemo nemamo beka, a je l znate zašto? Zato što ga nismo napravili. Pravo je pitanje kako nijedan domaći klub nije deset godina sposoban da napravi beka koji može da igra na nivou reprezentacije. A Srbija i dalje po starim principima iz prošlog veka čeka da joj se rodi desni bek u nacionalnom timu kao što joj se rodio Piksi. Majstore, neće se roditi, treba da ga napraviš. Nemanja Vidić se nije samo rodio. Njega je napravio Slavoljub Muslin u Crvenoj zvezdi i svi treneri koji su ga vodili kroz mlađe kategorije.

Rešenje vidi u smanjenju lige.

Ako bude razuma, ova Superliga bi najviše smela da ima 10, maksimalno 12 klubova, nikako više. Uzor treba da nam budu Slovaci, Mađari… Da Crvena zvezda i Partizan znaju da gde god da odu na gostovanje ne mogu da igraju protiv svojih filijala već protiv kvalitetnih klubova koji hoće da se bore za svoje bodove… Koliko god da se Zvezda podigla i živela u iluzijama kao: ‘Eto, mi smo protiv Milana odigrali super’… Ma niste. Da biste rešili bilo koji problem vi prvo morate da priznate da imate problem. Fudbalski radnici u Srbiji, ljudi koji vode i vredre i oblače 20 godina, još nisu u stanju da sve ovo sebi priznaju”, završio je Vukomanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BEOGRAD DOMAĆIN: Igraće se F4 u Srbiji, jedna velika novina

FIBA liga šampiona došla je do završnice. Četvrtfinale je donelo veliko iznenađenje i ispadanje branioca titule Bona. Tri španska tima...

POVEZANE OBJAVE