Stanojević pred Zvezdu: Jedino nam pobeda donosi šansu, Zvezda ne može da kaže da je dominantna

Pred “Večiti derbi” koje se igra u sredu od 18h, održana je konferencija na stadionu Partizana gde je na novinarska pitanja odgovarao trener Aleksandar Stanojević zajedno sa Vladimirom Stojkovićem.

Stanojević je istakao da je pobeda jedina šansa njegove ekipe.

Nema puno da se priča, želimo da pobedimo kako bi bili konkurentni za titulu do kraja prvenstva. Ponosan sam na moje igrače, kada se prisetimo šta smo sve uradili u poslednje vreme. Meni ništa ne znači pobeda u derbiju ako ne osvojimo titulu. Mi smo Partizan, imamo najviše ciljeve. Ova utakmica nam donosi neizvesnost do kraja i samo nam pobeda to donosi. Ako izgubimo nemamo više nikakvih šansi, jasan je Stanojević.

Što se tiče sastava tima šef struke je otkrio neke detalje.

Imamo tri dileme. U dobroj smo formi, teško je iskristalisati 11 igrača pogotovu pošto su svi dali doprinos, rekao je Stanojević ne želeći da otkriva o kojim igračima se tačno radi:

– Još uvek ne znam sa kojim timom ćemo izaći sutra, tek večeras ću posle konsultacija sa stručnim štabom odlučiti. Znam da se protivnik sprema u odnosu na nas i naš sastav.

Upitan ej šef struke da li igrači koji su preležali koronavirus imaju komplikacije, pre svega misleći na Zdjelara i Uroševića.

Svi su spremni. Imali su određenih komplikacija Urošević i Zdjelar, ali gledajući ih kako se ponašaju na treningu svi su spremni.

Na pitanje koje igrače večitog rivala bi izdvoji, trener Partizana je bio kratak:

Izdvojio bih Kataija i Ivanića, rekao je Stanojević.

Poslednjih dana se dosta priča oko toga kako je liga slaba i da je to uzrok vezanih pobeda Crvene zvezde i Partizana. Stanojević se ne slaže sa tim konstatacijama.

Sad vidim da se opet priča da je liga slaba kada vežemo 17 pobeda. Ja razumem, ima tu dosta problema, ali ne možete da umanjite sve nas koji radimo svoj posao. Partizan je pre dve godine prošao grupnu fazu Lige Evrope, evo i Crvena zvezda igrala i Ligu šampiona. Nije baš sve tako loše. Normalno je da pobeđujemo utakmice, imamo mnogo bolji tim od ostalih i mnogo veći budžet.

Na kraju na konstataciju novinara da u partizanu svi imaju pozitivan skor u večitom derbiju Stanojević je istakao to govori da crveno-beli, koliko god trofeja osvojili, ne mogu da kažu da su dominantni.

Uz svo poštovanje Zvezdi za rezultate, ali nikada ne mogu da budu dominantni jer smo u poslednje vreme bolji u derbiju. Treba puno vremena da prođe da pobede 7-8 derbija u seriji, završio je šef struke crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI VOJVOĐANSKI DERBI: Lazetić obeležava jubilej protiv Vojvodine, izvukli pouke posle duela u NS

Fudbaleri TSC-a ligaški deo Superlige Srbije završili su na trećem mestu. U prvom kolu plej-ofa domaćini su Vojvodini. Novosađani dobili...

POVEZANE OBJAVE