Uzbudljiv finiš na ,,Etihadu”, Foden sprečio iznenađenje [VIDEO]

Mančester siti – Dortmund 2:1(0:0)

De Brujne 19′, Foden 90′ – Rojs 84′

Mančester siti nosi gol prednosti u Dortmund, ali i gosti mogu da budu zadovoljni činjenicom da su postigli gol na ”Etihadu”, pa im je u revanšu dovoljan i trijumf od 1:0. Međutim, kada je u pitanju Gvardiolina ekipa, to je mnogo lakše reći nego učiniti. Ipak, imamo aktivan rezultat posle prvih 90 minuta, Mančester siti – Dortmund 2:1.   

Bio je hrabar Edin Terzić kada je na čuveni ”Etihad” izveo tim sa nekoliko veoma mladih fudbalera. Pored već ”matorog” 20-godišnjeg Erlinga Halanda, u prvih 11 bili su i 18-godšnji Englez Belingem, 21-godišnji Španac Bauza i veliko iznenađenje u napadu, 19-godišnji Ansgar Knauf, umesto koga je u nastavku ušao 18-godišnji Amerikanac Reina.   

Siti je bio veliki favorit pred prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, ali ”milioneri” iz Dortmunda nisu stigli s belom zastavom. ”Građani” su poveli već u 19. minutu, a golu je prethodila greška Emre Džana na sredini terena. Usledio je kontra napad koji je poveo Kevin De Brujne, a zatim su svi iz napada imali kontakt s loptom, da bi Rijad Marez uputio povratni pas upravo ka De Brujneu, a ovaj iz prve pogodio mrežu.    

Posle pola sata igre rumunski arbitar Hategan dosudio je penal za domaćina posle duela Džana i Rodrija, ali je odluka kasnije preinačena, da li zbog toga što prekršaja nije bilo, ili je Rodri igrao rukom, nije ni važno. Ipak, čini nam se da je Rumun nešto kasnije oštetio ”milionere”. Golman Ederson je izašao van šesnaesterca i pokušao da primiri loptu, međutim do nje prvi stigao Belingem i plasirao je u praznu mrežu. Hategan je svirao prekršaj mladog Engleza, mada nam se čini da je Ederson njega udario po nozi. Očigledno je sudija mislio da je Belingem išao đonom na čuvara mreže Sitija.   

Veliku šansu imao je Erling Haland na početku drugog poluvremena, izdržao je duel sa Rodrijem, prosto je otresao štopera Sitija, ali se pre udarca i on malo sapleo, pa je Ederson bio uspešniji u duelu jedan na jedan. Imao je i domaćin jednu kolosanlu šansu koja je ostala neiskorišćena. Posle dodavanja De Brujnea šutirao je Foden, ali je na gol liniji iznikao Hic i nogom odbranio.     

Ne može se reći da je Dortmund nezasluženo izjednačio u 84. minutu. Asistent je bio Haland, a strelac iskusni Marko Rojs koji je postigao prvi gol u Ligi šampiona nakon tri godine. Inače, ovo je bio prvi pogodak koji je Siti primio u ovom takmičenju posle sedam utakmica u kojima im se mreža nije zatresla.    Nije to bio konačan rezultat, napao je Siti, De Brujne je dugom loptom pronašao Gundogana, a ovaj kratkim pasom dodao Filu Fodenu, i Marvin Hic je morao po lptu u svoju mrežu. Dogodilo se to u 90. minutu utakmice, pa će ”građani” ipak imati prednost pred revanš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN LIVERULA JE LJUT: Van Dajk uputio kritike svojim saigračima

Kapiten Liverpula Virdžil van Dajk nije dobro podneo poraz od Evertona 2:0 u zaustaloj utakmici 29. kola Premijer lige. On...

POVEZANE OBJAVE