Korona omogućio veliku prednost Čelsija pred revanš [VIDEO]

Porto – Čelsi 0:2(0:1)

Maunt 32′, Čilvel 85′

Porto i Čelsi će oba svoja okršaja u četvrtfinalu Lige šampiona odigrati na stadionu ”Sančez Pishuan”, domu fudbalera Sevilje, dakle na neutralnom terenu. Takva je odluka UEFA, zbog restriktivnih mera usled pandemije, a da jedan tim ne bi bio privilegovan u ovoj fazi takmičenja.    

Možda je ipak Čelsi u malo boljoj situaciji, ”plavci” su već igrali na ovom stadionu u aktuelnoj sezoni, s obzirom da su bili u istoj grupi sa španskom Seviljom. Porto je bolje otvorio meč, imao je dobru priliku preko Mateusa Uribea, ali je njegov udarac otišao preko prečke. Posle terenske inicijative formalnog domaćina, gosti stižu do prednosti. Lošu intervenciju Sanusija iskoristio je Mejson Maunt, i na dodavanje Žoržinja, preciznim udarcem savladao Marćesina u 32. minutu. Do kraja poluvremena pretili su Korona i Pepe u 43. minutu, ali se rezultat nije promenio.   

Verner je imao priliku za Čelsi na startu nastavka, a odmah je uzvratio Musa Marega. Malo kasnije dobar udarac Dijaza otišao je pored stative Čelsijevog gola. I onda, engleski klub dodaje gas u finišu, Kristijan Pulišić je pogodio okvir gola u 84. minutu, a samo minut kasnije ponovo se zatresla mreža Porta. Pogrešio je Korona, loše je primio loptu, ona se odbila do Čilvela koji u solo akciji vara i golmana Marćesina i mirno pogađa praznu mrežu za kapitalnih 2:0 pred revanš. U timu Porta svih 90 minuta odigrao je srpski reprezentativac Marko Grujić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE