Kosanović imao šta da kaže o derbiju: ,,Večiti” imaju privilegije, sumnjive penale… Posle utakmice biće kao u rijalitiju

Iskusni srpski stručnjak Milorad Kosanović najavio je za ,,Alo” predstojeći 164. večiti derbi koji je na programu danas.

Javnost priželjkuje mnogo zanimljiviju utakmicu dva najveća srpska tima, nego što je to bilo prethodnih nekoliko puta. Čuveni Kosan nije ubeđen da će biti viđena dobra utakmica.

– Posle derbija biće kao u rijaliti programu – može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija – smatra Kosanović.

I jedan i drugi tim imaju 17 vezanih pobeda u domaćem šampionatu, a Kosanović ističe razloge zbog čega su Crvena zvezda i Partizan u mogućnosti da imaju tako duge serije, te pređašnji rezultati neće uticati na predstojeći duel.

– Ma kakvi, to nema veze sa realnom slikom. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće. A opet, pogledajte prethodno kolo. I Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava.

Dotakao se Kosanović i večne teme po pitanju stranih igrača.

– Strani igrači koji se angažuju su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500 hiljada do milion evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni.

Pravilo mladih igrača je podelilo fudbalsku javnost u našoj zemlji. Mnogi smatraju da je to odličan način za razvitak mladih fudbalera, te njihovo stasavanje uz iskusnije, dok drugi kažu da mora igra onaj koji zasluži. Kosanović je pobornik ove druge škole mišljenja.

– E, to je tek budalaština. Mlade igrače treba pustiti da se prirodno razvijaju. Ako vrede i zaslužuju, igraće u prvom timu, a ne gurati ih na silu po slovu nekog izmišljenog zakona.

Iskusni Kosanović pohvalio je obojicu stratega predstojećeg derbija.

– Stanković je u neku ruku početnik, ali se odlično snašao. Ima ogromno igračko iskustvo, odličan je motivator. Treba da nastavi sa razvojem postojećeg tima kako bi bio jači, bolji, konkurentan u Evropi. Stanojević je strateg koji je najviše u karijeri uradio od svih na superligaškoj sceni. Ima veće iskustvo u derbi utakmicama, mada to ne mora da bude presudno. Svaki derbi je posebna priča – završio je Kosanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE