NAJVEĆI SKOK MEĐU TOP 70: ,,Orlovi” napredovali na FIFA rang-listi!

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za pet mesta na novoj FIFA rang-listi.

Odlični rezultati pod palicom novog selektora Dragana Stojkovića Piksija ne samo što su našoj reprezentaciji doneli sjajnu zalihu bodova u minulom kvalifikacionom ciklusu, već su doprineli i u napretku na FIFA rang-listi koja je objavljena 7. aprila.

Pobede nad Republikom Irskom i Azerbejdžanom, te remi sa Portugalijom, Srbiji su donele novih 20.9 bodova, što znači da naša selekcija sada ima 1512.9 poena na 25 poziciji. To je za pet mesta više u odnosu na prethodnu rang-listu koja je bila objavljena 18. februara ove godine.

Srpska selekcija je doživela najveći napredak među najboljih 50 selekcija sveta, a ako se zađe još dalje, među najboljih 100 samo su veći skok imali su Zelenortska ostrva sa sedam pozicija, te su sada 73 i Jermenija sa devet (90).

Na prvih šest mesta nije bilo promena. Belgija je i dalje najbolja selekcija sveta, a potom slede Francuska, Brazil, Engleska, Portugalija i Španija. Italija je skočila za tri mesta, pa su sada sedmoplasirani, a među najboljih 10 su još i Argentina, Urugvaj i Danska, koja je napredovala sa 12. na 10. mesto.

Kada je reč o našem komšiluku, Hrvatska je pokvarila svoj plasman za tri pozicije i sada su 14, a među najboljih 50 su još Mađarska sa napretkom za tri mesta i zauzimaju 37. poziciju, kao i Rumunija koja je nazadovala za šest, te su na 43. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE