Srpski El klasiko pripao Kruševljanima, Kaluđerović torpedovao Novosađane i stigao Bojovića

U terminu od 14 časova odigrane su samo tri utakmice 30. kola srpskog fudbalskog prvenstva. Igralo se u Nišu, Bačkoj Palanci i na Banjici, dok su mečevi u Gornjem MIlanovcu i Užicu odloženi za četvrtak, zbog lošeg stanja terena na stadionima u tim gradovima.

Na “Čairu” je odigran “srpski El klasiko”, kako se nazivaju dueli Radničkog i kruševačkog Napretka. Bodovi iz ovog meča mnogo više su značili gostima koji se bore za opstanak, a nalaze se u zoni ispadanja. “Čarapani” su poveli golom iz penala u 7. minutu, a siguran realizator bio je Melunović. Mogao je Napredak da duplira prednost na startu drugog dela, ali je Ristić zaštitio svoju mrežu.

Kazna je usledila u 62. minutu, Radnički je izjednačio iz jedanaesterca koji je skrivio golman Napretka Ostojić, kada je bespotrebno srušio Kasalicu. Odluka je pala u 73. minutu, golamn Radničkog Ristić je loše istrčao, lopta se odbila na nogu Saši Marjanoviću, a iskusni vezista je odmah zahvatio volejem i postigao stvarno spektakularan gol. Radnički je pao na deseto mesto, dok je Napredak 16. ali sada samo sa dva boda mnaje od Javora, prvog tima iznad crte.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je i beogradski Rad. “Građevinari” su golovima Andrije Kaluđerovića na početku drugog poluvremena savladali novosadsku Vojvodinu i tako je “skinuli” sa trećeg mesta. Kaluđerović je prvi pogodak postigao sa bele tačke u 48. minutu, prethodno je srušen Karaklajić, a drugi samo četiri minuta docnije, posle centaršuta i udarca glavom. Sa ova dva pogotka iskusni golgeter je sustigao Milana Bojovića iz lučanske Mladosti na večnoj listi strelaca u Superigi Srbije. Posle dva pogotka Bojovića u utorak protiv Mačve, Kaluđerović je odgovorio na isti način, pa nastavljaju trku udvoje, pošto obojica imaju po 74 postignuta gola u najjačem rangu srpskog fudbala. Imala je i Vojvodina svoje šanse, najbolju Veljko Simić u finišu, ali je njegov udarac na gol liniji zaustavio neko od defanzivaca domaćih.

Dosta lako je Radnik slavio u Bačkoj Palanci protiv Bačke koja ostaje zakucana za dno tabele i bez izgleda da opstane u društvu najboljih. Surduličani su poveli golom Bogdanovskog u 37. minutu, da bi konačan rezultat bio postavljen u 89. kada je najbolji strelac lige Makarić oštro uputio loptu u peterac domaćih, a u pokušaju da zaštiti svoju mrežu, u gol ju je ubacio fudbaler Bačke Stojanović. Radnik se ovim trijumfom vratio na peto mesto na tabeli.

Radnički – Napredak 1:2(0:1)
Gavrić 63′(p) – Melunović 7′(p), Marjanović 73′

Bačka – Radnik 0:2(0:1)
Bogdanovski 37′, Stojanović 89′(ag)

Rad – Vojvodina 2:0(0:0)
Kaluđerović 48′,52′(p)

Odloženi mečevi: Metalac – Javor, Zlatibor – Inđija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE