Stanković: Drago mi je što sam dobio ovaj derbi, jer je uvek bio neki zarez

Zvezda je slavila u 164. večitom derbiju, a trener crveno-belih Dejan Stanković nije krio oduševljenje posle važne pobede i +12 na tabeli Superlige.

Godinu dana jakog rada, odricanja, zrtvovanja. To su ovi momci zasluzili. Ja sam rekao, meni je srce puno kadi h vidim, da li je loše, dobro-nema veze.Znamo zašto je prvo poluvreme bilo loše, a drugo dobro, ne bežimo od odgovornosti. Sad je sve nebitno, bitni su momci, koji su duša i zlato Crvene zvezde. Zahvaljujem se njima, klubu, Zvezdanu Terziću, Mrkeli, Džaji, Tozi. I kada nije bilo dobro, stali su iza mene. Njihovi saveti, vođenje… Da, porastao sam kao trener. Drago mi je što sam dobio ovaj derbi, jer je  uvek to bio neki zarez. Ali to je samo jedna karika u ovom procesu, koja čeka ove momke. Ja sa njima mogu gde god hoćete, zadovoljan je Stanković.

Do kraja je ostalo još devet kola, ali strateg Crvene zvezde ne želi da se opušta.

Nije gotovo, sada treba da se overi brejk. Idemo u Ivanjicu. Dok ne bude matematički, ništa nije gotovo. Ne želim da spustimo kofere i gas, da se brukamo. Mi smo Zvezda i to ne smemo nikad da zaboravimo. Žao mi je što ,,Marakana” nije bila puna, ovo je neko pogrešno, ali lepo vreme, kazao je Dejan Stanković.

– Uvek će biti čarki, uvek će biti tenzije, ali to je derbi. Toga će biti uvek i moramo takvog da ga čuvamo. Ja sam neko ko je realan. Plus devet je bilo mnogo, sada je +12 još više. Moramo sada na sledećoj utakmici da potvrdimo ovu prednost. Dok ima matematike, sigurno je da se nećemo predavati. Imamo još jednu utakmicu u kupu sigurno, a tu su još utakmica u prvenstvu. Ne želim da izgledamo drugačije u odnosu na ono kako smo delovali danas u drugom poluvremenu. Ne želim da spuštamo gard. Bili smo danas u problemu, što zbog tenzije, što zbog nekih drugih stvari.

Stanković kaže da postoje i pozitivne i negativne stvari pravila mladih igrača.

– Ja sam trener, ne mogu ja da komentarišem pravilnik. Ne želim da ulazim u bilo kakve polemike. Ima i za i protiv. Malo je teško to prokomentarisati. Dugi niz godina to treba da se istrpi da bi se video rezultat. Kada sediš na mom mestu, onda vidiš da te pomalo i boli glava. Ja sam i za i protiv…

Sezona za Crvenu zvezdu može da se završi na još boljem nivou, smatra Stanković.

Poznavajući moje momke i moj štab, bilo bi amaterski da se ovde zaustavimo, ne znamo granice, jer sezona još nije gotova. Dvanaest bodova je previše i čudo bi moralo da se desi da ispustimo titulu. Sezona može da se završi bolje nego što ide u ovom trenutku. Tako se barem radi na nekom visokom nivou. Sada kada se slegne i ovaj meč – idemo dalje.

Stanković se zahvalio svojoj porodici koja je u Milanu i otkrio da su ga emocije preplavile pokraj terena.

Bilo mi je teško u prvom poluvremenu, posebno kada znaš da će tako biti. Mnogo mi lično znači, malo smo se podredili. Pogledali smo se u oči. Ima mnogo načina da se utakmica izgubi, a ja nisam želeo da mi na takav način izgubimo. Meni to dosta znači. Bio sam možda nešto aktivniji na klupi. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio i povredio, nemam ništa lično protiv bilo koga, jednostavno sve ostaje na terenu. Pukla me je malo i emocija posle utakmice. Da se zahvalim mojim momcima u Milanu i mojoj Ani, koji preživljavaju uz mene iako se malo viđamo zbog korone. Za prvi posao imati Crvenu zvezdu nije tako jednostavno i onda mi je puno srce kada se ovako nešto desi. Iskrenije nisam mogao.Teže se proživi utakmica kada si trener. Ono si akter, ne vidiš sve šta se dešava, ali van terena je mnogo drugačije.

Strateg crveno-belih prokomentarisao je i povredu Dijega Falćinelija

– Dobro je da Dijegu nije pukla noga. Njegove suze i bol… Imaće nekoliko šavova, ja se samo nadam da nije gore od te posekotine. Rekao sam mu kroz šalu da je trebalo da izabere šah ako nije hteo da ga išta boli.

Milan Borjan je intervencijom pred kraj susreta posle udarca Sume sprečio da Partizan izjednači.

– Drugo poluvreme, Borjan je imao 4-5 izlaza i uvek mu kažem da kada oseti, da pomogne koliko može. Prihvatao je odgovornost i zato je Borjan – Borjan. Jednu šansu je skinuo i svaka čast…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE