Zvezda prekinula pobednički niz Partizana i odbranila titulu [VIDEO]

Crvena zvezda – Partizan 1:0 (0:0)
Ivanić 58′

Fudbaleri Crvene zvezde prekinuli su pobednički niz Partizana i, što je za njih mnogo važnije, praktično odbranili titulu šampiona Srbije. Zvezda sada ima 12 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala i samo kosmička senzacija može da je skine sa trona ove sezone.

Sve do gola Mirka Ivanića derbi je možda i mogao da dobije prelaznu ocenu, ali se nakon toga igra potpuno raspala, a zagospodarili su prekidi, tenzije i mučenje fudbalske lopte.

Crno-beli su bolje počeli meč, odmah su uspostavili kontrolu na terenu i prvih pola sata uglavnom se igralo na polovini domaćina. Već u 9. minutu Partizan je zapretio, Natho je ubacio loptu u kazneni prostor, ali je umesto Vujačića zahvatio Degenek i izbacio u korner. Natho je izveo udarac iz ugla, ovoga puta Vujačić je uspeo da zahvati loptu, ali je poslao preko gola.

Prvi šut ka golu Stojkovića zabeležili smo u 15. minutu, međutim daleko ispod renomea Kataija i lopta je otišla visoko preko prečke. U 18. minutu Partizan je mogao mnogo bolje, Holender je propustio trenutak da uposli potpuno samog Natha, odlučio se za dodavanje prema Joviću, ali je u poslednjem trenutku ispred njega intervenisao Degenek i izbacio u korner. Posle kornera pokušao je Asano, ali je njegov volej završio preko gola.

Katai je još jednom oprobao šut, igrao se 21. minut, ovoga puta znatno bolje, međutim Stojković je bio dobro postavljen. Kako je vreme odmicalo rasle su tenzije, Dejan Stanković je zbog protesta dobio žuti karton, a osim tenzija rastao je broj uzbuđenja pred oba gola. Najveću priliku Zvezda je propustila u 33. minutu. Ivanić je proigrao Gajića na desnoj strani, novi reprezentativac Srbije iz prve pronašao potpuno samog Nikolića koji je driblingom možda malo pokvario poziciju, ali je uspeo da šutira i to odlično. Planove mu je pokvario Stojković koji je bio sjajno postavljen i izbacio loptu u korner.

Nije se dugo čekalo na reakciju Partizana, u 40. minutu Holender je pogodio prečku, a svemu je prethodila akcija Jovića koji je grubo fauliran od strane Sanoga. Sudija Simović dozvolio je prednost, Asano je proigrao Holendera, a mađarski reprezentativac uzdrmao okvir gola. Samo minut kasnije još jedna velika prilika za crno-bele, Jović je prošao po levoj strani i potpuno neočekivano ostao potpuno sam ispred Borjana, ali nije najbolje zahvatio loptu i kapiten crveno-belih je uspeo da je skrene u korner.

Igrači Dejana Stankovića daleko odlučnije ušli su u drugo poluvreme i to je dalo rezultat već posle petnaestak minuta. Kanga je u 52. minutu šutirao preko gola, a šest minuta kasnije Zvezda je došla do prednosti. Kanga je izveo korner sa desne strane, Ivanić je u duelu bio bolji od Zdjelara i glavom savladao Stojkovića.

Vođstvo Crvene zvezde promenilo je situaciju na terenu, Partizan je pokušavao da prebaci težište na polovinu večitog rivala, međutim broj prekida bio je sve veći, a samim tim i kvalitet igre je bivao sve manji. Ponovo su skočile i tenzije, pa je petnaestak minuta pre kraja došlo do gužve ispred kaznenog prostora domaćina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE