Javor odneo bodove iz Gornjeg Milanovca, Zlatibor izbegao poraz, ali spas je (pre)daleko

Odigrane su dve poslednje utakmice 30. kola Linglong Superlige Srbije.

Najviše razloga za zadovoljstvo ima Javor, koji se sa teškog gostovanja u Gornjem Milanovcu vratili sa sva tri boda i značajno popravili situaciju u borbi za opstanak. Ivanjičani su već u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti, ali su u završnici prvog dela igre ostali bez isključenog Tričkovića.

Domaćin je u nastavku uspeo samo da dođe do počasnog gola sa bele tačke, a ovo je bila već četvrta uzastopna utakmica u kojoj Metalac nije uspeo da pobedi. Posle ovog kola Metalac je na 11. poziciji sa 38 bodova, dok je Javor na mestu ispod sa bodom manje.

Zanimljivo je bilo u Užicu gde su Zlatibor i Inđija u efikasnoj utakmici podelili bodove, ali ni jedna ni druga ekipa ne mogu da budu zadovoljne. Zlatibor nije uspeo da pobedi protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak i sve dalje je od statusa superligaša, dok je Inđija u samom finišu ostala bez još dva boda. Domaćin je uspeo da povede, Bastajić je sa dva gola uspeo da preokrene već do kraja prvog poluvremena, a tri minuta pre kraja Vukić je postavio konačan rezultat.

Zlatibor ima 22 boda, 14 manje od sigurne zone, dok je Inđija osvojila 30.

Metalac – Javor 1:2 (0:2)
Jokić 51’pen – Luković 13′, Pavišić 20′

Zlatibor – Inđija 2:2 (1:2)
Janjić 35′, Vukić 87′ – Bastajić 38′, 40’pen

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE