Opala mu cena: Derbi Madonine za Nikolu Milenkovića

Srpski štoper i fudbaler Fiorentine Nikola Milenković neće produžiti uvogo sa klubom iz Firence, navodi današnja ,,Gazeta”.

Talentovani polaznik Partizanove akademije odlučio se na novi potez u svojoj karijeri, pa tako ne želi da produži ugovor sa ,,violom” koji ističe 2022. godine, već će naterati klub da ga proda ovog leta. Osim što to neće učiniti dragog srca, uprava Fiorentine moraće da prihvati drastično nižu cenu za srpskog defanzivca nego što je ona iznosila prošle godine. Prema navodima ,,Gazete”, Milenkovićeva vrednost se sada procenjuje na 25 miliona evra. Prethodnog leta je iznosila oko 40.

Za njegove usluge, najveći kandidati su dva milanska kluba, a blaga prednost bi mogla da ide na konto ,,rosonera” budući da je Stefano Pioli već radio sa Milenkovićem, dobro je upoznat sa njegovim kvalitetima i mogao bi da mu obeća mesto u srcu odbrane s obzirom na to da će kapiten Milana Alesio Romanjoli po svemu sudeći napustiti klub.

I Antonio Konte je ,,bacio oko” na rođenog Beograđanina. Temperamentnom treneru odgovara to što je Milenković navikao da igra u formaciji sa trojicom pozadi, budući da tako nastupa i u klubu, a i u reprezentaciji. Naravno, tu su i mnogi drugi kvaliteti, ali u Konteovom izboru, prema pisanju ,,Gazete” prednjači upravo ova karakteristika u izboru pojačanja za poslednju liniju.

Milenković, koji u oktobru puni 24 godine, propustio je svega dve utakmice za Fiorentinu ove sezone u Seriji A, a ukupno, računajući sva takmičenja, nastupio je 30 puta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE