Partizan deklasirao FMP: Blistao Trifunović, šansu iskoristio i Đorđije Jovanović

Partizan – FMP 97:74 (21:13, 28:14, 26:26, 22:21)

Košarkaši Partizana ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi prvi put ove sezone.

U odloženoj utakmici 16. kola regionalnog takmičenja Partizan je ubedljivo savladao FMP zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu. Crno-beli su u prvih 20 minuta odigrali sjajnu odbranu i “zatrpavali” koš “pantera” iz svih pozicija.

Gosti iz predgrađa nijednog trenutka nisu vodili, Partizan je poveo sa 5:0 na početku, a FMP je držao priključak samo tri minuta, dok su kontrolisali skok u napadu. Čim je Partizan uspostavio kontrolu pod obručima razlika se povećavala iz minuta u minut, a prvu dvocifrenu prednost domaćin je stekao u 8. minutu (19:9).

Posle prvih 10 minuta bilo je 21:13 za crno-bele, koji su odigrali još atraktivniju drugu četvrtinu. Raspucao se Trifunović, a sjajno je funkcionisala i veza između plejmejkera i Vila Mozlija. Već na polovini druge deonice Partizan je došao na korak od 20 poena prednosti, FMP je odbio taj napad, ali je uspeo samo da odloži neizbežno i Partizan je minut i po pre kraja prvog poluvremena trojkom Trifunovića probio granicu od 20 poena prednosti (47:25). Posle prvog poluvremena bilo je 49:27, a identična razlika bila je i na kraju treće četvrtine. U poslednjih 10 minuta bilo je i +30 za Partizan, a trener Matović pružio je priliku svim igračima osim Novici Veličkoviću.

Najefikasniji u reodivma crno-belih bio je Trifunović sa 22 poena (trojke 6/8), Rašon Tomas je postigao 15, Mika 13, a dvocifreni su bili i Pejdž sa 11, odnosno Dangubić koji je ubacio 10 poena. Šansu je dobio i iskoristio Đorđije Jovanović, koji je za skoro 19 minuta postigao 6 poena uz 4 skoka i jednu ukradenu loptu. Kod FMP-a Pecarski je postigao 16, a Nenadić 13 poena.

Partizan sada ima 11 pobeda i 13 poraza, dok je skor FMP-a 9-15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE