Trener Šarlota oduševljen Pokuom: Fantastičan mladi igrač, biće ga pregršt u godinama ispred nas

Trener košarkaša Šarlot Hornetsa Džejms Borego upitan je nakon meča sa Oklahoma siti Tanderima o Alekseju Pokuševskom.

Mladi srpski krilni centar je upisao 25 poena, uz sedam trojki u porazu Tandera od Hornetsa, oborivši rekord franšize kada su u pitanju ruki igrači, a trener ekipe iz Šarlota Džejms Borego kazao je da je pred Pokuom svetla budućnost.

– Bio nam je najveći problem večeras. Mislim, kada pogađa šuteve na način na koji to radi, veoma je teško braniti se. Ima visok i brz izbačaj. Može da se spusti na parket i veoma brzo kreće u različitim shemama. Fantastičan mladi igrač. Biće ga pregršt u godinama koje dolaze. Uklapa se u NBA stil, uklapa se u današnju ligu. Naravno, ima našu punu pažnju, posebno nakon ovih trojki. Njegovi procenti možda nisu sjajni, ali on šutira sa velikim samopouzdanjem i ja mislim da mu u Tanderima veruju – smatra Borego.

Pokuševski je u finišu ovog meča morao da napusti duel jer je trener Mark Dejnjo odlučio da ga sačuva za predstojeći duel sa Klivlend Kavalirsima, budući da je srpski igrač imao problema sa kukom pred meč sa Hornetsima.

Podsećamo, Pokuševski je najmlađi košarkaš u ovoj sezoni NBA lige i ove sezone prosečno beleži 7.2 poena po utakmici i taj prosek raste iz meča u meč u poslednje vreme.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE