Zvezdin poraz na kraju evropske sezone [VIDEO]

Alba – Crvena zvezda 81:58 (24:22, 25:8, 17:16, 15:12)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Albe u Berlinu u okviru 34. kola Evrolige. Ovo je bio poslednji meč Crvene zvezde ove sezone u evropskom takmičenju.

Iako je Zvezda bila ta koja je trojkom Lojda otvorila susret, domaćin je startovao bolje i poenima Eriksona, kao i Sikme, Alba je stigla do pet poena prednosti (10:5). Igrali su dobru odbranu igrači iz Berlina i sprečavali Lojda, Jagodić-Kuridžu, te Kuzmića da realizuju pojedine napade, što im je omogućilo finu prednost posle pet minuta igre (13:7).

Poklanjali su izabranici Dejana Radonjića slobodna bacanja rivalu, što je takođe pomoglo Albi da stekne pomenutu razliku. Ubrzo je Crvena zvezda uz nekoliko teških poena poput floutera Voldena i dve trojke Simonovića, smanjila rezultat, a nakon greške domaćih i ukradene lopte Dobrića koji je pritom fauliran, bilo je dva razlike za ,,žute” nakon prvih 10 minuta igre. Zvezdina realizacija unutrašnjih šuteva bila je katastrofalna (2/10) u prvoj deonici i da je procenat bio nešto bolji, rezultat bi teško bio na strani Garsijinog tima.

Alba je dobro načela drugu deonicu serijom od 7:0, pa je Radonjić morao da traži tajm-aut. Lojd je konačno uspeo da prekine niz, pogodio je 33:26. Alba je u dobroj šuterskoj formi i prednost je samo rasla kako su proticali minuti.

Osim što su se domaći raspucali, Zvezda je pravila loša rešenja u napadu, pa je u ovoj četvrtini ubacila svega osam poena. Na kraju prvog poluvremena bilo je 49:30 za domaći tim.

Radonjić je u drugom poluvremenu skroz izmenio postavu. Uveo je Voldena, Davidovca, Dobrića, Lazića i Kuzmića, koji je otvorio treću četvrtinu poenima posle promašaja domaćina. Bolje je Zvezda započela novi 10 minuta, sa boljom odbranom i realizacijom napada. Problem za crveno-bele je što su posle četiri minuta igre ispunili bonus. Davidovac je pogodio svoju prvu trojku i smanjio Koliko-toliko razliku na 53-38. Međutim, Gifaj je uzvratio dvojkom sa velike udaljenosti. Zahvaljujući promašaju Dobrića, a trojci Emersona ,,žuti” stižu do +22, najveće prednosti na meču . Do kraja Zvezda nije uspela da spusti ispod 20 razlike, pa je posle treće četvrtine rezultat bio 66:46.

Poslednja deonica nije mnogo toga promenila. Rezultat je se vrteo sve vreme oko dvadesetak razlike za domaće. Crveno-beli su igrali boju odbranu, pa su naterali Fontekija na težak šut, koji je promašio. Pogađali su Lojd i Uskoković sa distance i uspeli da smanje za nijansu prednost Albe. Četiri i po minuta do kraja razultat je bio 18 razlike. Dva promašaja Sive nadomestila je trojka Matiseka i domaći su ponovo bili na +21. Zvezda nije uspela da napravi čudo, pa je utakmica završena 81:58.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Siva sa 17 poena i osam asistencija, njega je pratio Fontekiosa 13 i Erikson sa 12.

Simonović je bio najbolji u Zvezdi sa 12 poena, dok je Loj ubacio 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE