Adama Traore trasirao Fulamu put nazad u Čempionšip [VIDEO]

Fulam – Vulverhempton 0:1(0:0)
Adama Traore 90+3′

Ne vredi, samo želja nije dovoljna za uspeh. Pružio je Fulam sve što je mogao u duelu sa Vulverhemptonom, a na kraju je ostao i bez jednog boda. Adama Traore je pogodio u sudijskoj nadoknadi i tri boda su napustila “Krejven Kotidž”, kao što će najverovatnije i “kolibari” Premijer ligu.

Fulam se nadao da može u prestalom delu prvenstva da ostavi iza sebe bar još jednu ekipu, pored Vest Broma i Šefild junajteda. Najbliži je bio Njukaslu koji je bežao tri boda, ali imao i meč manje odigran. Razlika je posle večerašnjeg poraza ostala ista, ali sada “svrake” imaju dva meča zaostatka. Pred londonskim timom, za koji je večeras svih 90 minuta odigrao Aleksandar Mitrović, pretežak je zadatak, ali ko zna, čuda su u fudbalu moguća i poželjna.

Bolje je tim Skota Parkera igrao u prvom poluvremenu. Imao je Fulam dva odlična pokušaja glavom, prvi Loftusa-Čika u 28. minutu kada je lopta otišla tik pored stative, i nešto kasnije Aleksandra Mitrovića, ali tada je opasnost po Rui Patrisija bila manja. Pred odlazak na odmor gosti su postigli gol. Centrirao je Traore sa desne strane, a Vilijan Hoze nadskočio Bobija Rida i glavom poslao loptu pod prečku. Tek posle nekoliko minuta ustanovljeno je da je Traore bio u ofsajdu kod prihvatanja lopte na desnoj strani.

Bio je Fulam miljenik sreće u tom trenutku, pa su se domaći nadali da mogu do gola u nastavku i tri boda za nadu u spas. Međutim, i pored terenske inicijative “kolibari” su teško dolazili u situaciju da ugroze portugalskog golmana. Mogao je Bobi Rid u 75. minutu da zatrese mrežu, ali je za malo bio neprecizan. Imali su i “vukovi” jednu priliku, Sais je iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora prebacio gol.

U poslednjim trenucima meča, kada je Fulam svim silama krenuo u napad, Adama Traore je pobegao po desnoj strani i snažno tukao iz dosta teške situacije. Golman Areola nije bio spreman i lopta je završila u njegovoj mreži. Bio je to prvi pogodak španskog fudbalera u sezoni, koji je Vulverhemptonu doneo tri boda u Londonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE