Monako u finalu Evrokupa

Gran Kanarija – Monako 74:76 (26:21, 9:24, 14:11, 25:20)

Košarkaši Monaka prvi su finalisti Evrokupa.

Monako je na minut i 20 sekundi pre kraja praktično imao dobijen meč i vođstvo od 8 poena prednosti (74:66), ali je sebi zakomplikovao situaciju.

Prvo je trojku pogodio Sloter, a nakon promašaja Lesora poentirao je i Kostelo za 71:74 29 sekundi pre kraja. Šest sekundi pre kraja Bost je promašio oba penala, da bi potom napravio glupost i faulirao Albisija u šutu za tri poena. Albisi je pogodio sva tri bacanja i izjednačio rezultat. Zvezdan Mitrović je zatražio tajm-aut, nakon kojeg se u junaka pretvorio Rob Grej i pogodio svoj tek drugi šut iz igre na utakmici iz sedam pokušaja i svom timu doneo borbu za Evroligu.

Najt je predvodio Monako sa 17 poena, dok su Bost i O’Brajen ubacili po 15 poena. U redovima Gran Kanarije Okoje je postigao 15 poena.

Monako će rivala u finalu dobiti nakon majstorice u seriji između Virtusa i Uniksa, a ona je na programu 14. aprila u Bolonji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan najavio derbi: Crno-beli poslali jaku poruku (VIDEO)

Fudbaleri Partizana u subotu od 18 časova gostuju svom najvećem rivalu Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić" u 173....

POVEZANE OBJAVE