Srbija propustila priliku da obezbedi baraž, ali postoji još jedna šansa

Srbija – Rumunija 4:4 (2:2)
Rakić 9′, Lazarević 15′, 24′, Pršić 33′ – Seč 2′, 37′, Felipe Oliveira 11′, Ćireš 39′

Futsal reprezentacije Srbije i Rumunije igrale su nerešeno u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. “Orlovi” su propustili veliku priliku da već danas obezbede baraž pošto su do tri minuta pre kraja imali dva gola prednosti, a nakon ovakvog razvoja situacije u poslednjem kolu moraće će najmanje da remiziraju sa Bosnom i Hercegovinom koja je pobedila sve utakmice do sada.

Start meča nije bio nimalo ohrabrujući, iako se sve namestilo tako da bi Srbija dobrim rezultatom danas u Vršcu mogla doći nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo. Već posle dva minuta igre, nešto agresivniji Rumuni iskoristili su grešku odbrane našeg tima i kazna je stigla od Lasla Soča. Dugo se čekalo na naredno uzbuđenje.

Reprezentacija Rumunije se veoma dobro branila, Srbija je tražila dupu, ali bezuspešno, sve do devetog minuta, kada je Tomić privukao dvojicu protivničkih igrača na sebe nekoliko metara ispred gola rivala, a onda ostavio povratnu za Stefana Rakića koji cepa mrežu za izjednačenje.

Ipak, nekoliko sekundi kasnije, golman našeg tima Stefan Momčilović dobio je crveni karton zbog prekršaja nad Panzaruom, pa je srpski tim imao igrača manje naredna dva minuta. Tada su se igrale, žargonski rečeno “viktorije” pred golom Srbije i osam sekundi pre isteka kazne za “orlove”, Oliveira je promašao pukotinu i savladao Vulića za 2:1.

Ponovo je Rumunija imala inicijativu, tražili su šansu da povećaju prednost, a sva dešavanja kao da su naljutila naše reprezentativce o čemu svedoči i izjednačujući gol Lazarevića. Sjajno je uhvatio volej u 14. minutu i kao iz besa raspalio u gol Grigoraša za novo izjednačenje. Imala je Srbija nekoliko prilika do kraja prvog dela susreta, ali Lazarović, odnosno Rakić, nisu pogađali te se rezultatom 2:2 otišlo na pauzu.

Sjajno je Srbija otvorila drugo poluvreme, Lazarević je nakon nepuna četiri minuta doneo prednost našoj reprezentaciji, a kada je Pršić osam minuta pre kraja povisio na 4:2 činilo se da je put ka trijumfu trasiran.

Rumunija je od tog trenutka igrala bez golmana kada je napadala i rizik se isplatio, ali treba reći da je imala dosta sreće kod trećeg gola. Golman Vulić morao je zbog povrede privremeno da napusti teren, umesto njega na gol je stao jedan od igrača, a Rumuni su to odmah iskoristili i smanjili na 4:3. Izjednačenje je stiglo minut i 11 sekundi pre kraja, a dve sekunde pre kraja mogla je Rumunija da postigne i gol za trijumf, ali je u poslednjem trenutku sjajno intervenisala odbrana Srbije.

Poslednje kolo na programu je u sredu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE