Vlahović: Otvoren sam za razgovor sa Fiorentinom, posmatram Holanda i njegov način igre

Srpski napadač i fudbaler Fiorentine Dušan Vlahović kazao je da mu je rad sa Ćezareom Prandelijem mnogo pomogao da pronađe golgetersku formu.

Strelac 13 golova u Seriji A ove sezone odličnim partijama u poslednje vreme privukao je pažnju javnosti na Apeninima, ali i širom Evrope. Mučio se da pronađe formu u prvom delu sezone, a nakon dolaska Ćezarea Prandelija je naprosto eksplodirao.

Međutim, iskusni italijanski stručnjak je napustio klub u međuvremenu i ponovo se vratio Đuzepe Jakini, kod kojeg u prvom delu sezone, kako je navedeno, nije imao previše uspeha.

– Poštujem Prandelijevu odluku, želim mu sve najbolje. Kada je stigao, pozvao me je na razgovor i rekao: ,,Imaš 7-8 utakmica. Kladim se na tebe. Samo ne brini, radi i igraj tiho. Nisam postizao golove, ali on me je terao da izvodim penale kako bih dobio na samopouzdanju i kako bih se ,,otključao” – kazao je Vlahović za italijansku ,,Republiku”.

Vlahović je deo nove generacije fudbalera koji stižu na scenu, a iz ,,klase 2000” je i Erling Haland, koji se već etablirao u jednog od najtraženijih i najboljih napadača Evrope.

– Biću drzak, ali trudom i pameću mogu da dostignem i njegov nivo. Gledam Holanda, pokušavam da shvatim kako se kreće, kako završava akciju. Potom se fokusiram na sebe, sopstvene snage i slabosti. Nije mi lepo što sam visok 190 cm, a ne postižem golove glavom – istakao je Vlahović uz osmeh.

Ugovor sa ,,violom” mu ističe 2023. godine, mnogobrojni klubovi se interesuju za srpskog napadača, koji kaže da je sve u rukama Fiorentine.

– Ne volim mnogo da pričam na ovu temu jer nismo u dobroj situaciji na tabeli. Roko Komiso (prim.aut. vlasnik kluba) će učiniti sve da podigne tim jer je ambiciozan. Videćemo šta će biti na leto, otvoren sam za svaki razgovor sa klubom – rekao je napadač Fiorentine.

Nedavno je nakon poraza od Milana, Vlahović dobio dres od Zlatana Ibrahimovića i to sa posvetom.

Impresionirala me je posveta. Pisalo je ,,Srećno u svemu. Sve najbolje!”. Napisao je to na srpskom jeziku, mom jeziku. Bilo je jedinstveno – završio je Dušan.

Vlahović je juče proglašen za igrača meseca marta u klubu, što mu je bila treća nagrada ovakvog vida u poslednja četiri meseca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE