Asano načeo Nišlije, Holender ih dokusurio (VIDEO)

Partizan – Radnički 2:0(1:0)Asano 45′, Holender 57′

Golovima Takume Asana u poslednjem minutu prvog poluvremena, te Filipa Holendera u 57. minutu, Partizan je pobedio niški Radnički u utakmici 31. kola srpskog fudbalskog prvenstva i pokazao da je preboleo poraz u ”večitom derbiju”.Ekipe su u međusobni duel ušle posle poraza u prethodnom kolu od najvećih rivala, Partizan od Zvezde, dok je Radnički poražen u srpskom El Klasiku od Napretka. Taj poraz koštao je posla trenera Vladimira Gaćinovića, pa će Nišlije dobiti i četvrtog šefa struke u istom prvenstvu. Biće to Aleksandar Stanković, ali će on tek od sutra preuzeti tim, dok je večeras na klupi bio njegov prezimenjak Miroslav. Podsetimo da je Radnički pobedio u Nišu jesenas 1:0, a jedini strelac bio je Pantelić. Tada je na klupi bio trener Đuričić, bivši pomoćnik Sava Miloševića u Partizanu. U odnosu na prethodno kolo, Partizan je počeo sa šest novih fudbalera u startnih 11, a Radnički sa sedam.

Partizan: Popović – Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Šćekić(od 71′ Zdjelar), Jojić(od 71′ Pavlović), Suma( od 63′ Natho), Jović, Asano(od 63′ Stevanović), Holender(od 63′ Štulić)
Radnički: Kojić – Aksentijević, Bjeličić, Ćirković, Petrović(od 58′ Pantelić), Kovačević, Đuričin(od 58′ Marković), Đuričković(od 69′  Živković), Trifunović(od 12′ Gavrić), Kasalica(od 68′ Mitrović), Stanković

  Crno-beli obično lakše dolaze do pobede kada rano postignu gol. Poučeni tim iskustvo pritisli su goste iz Niša od prvog sudijskog zvižduka i pravo je čudo kako se mreža mladog golaman Kojića nije zatresla u nekoliko navrata. Prvi pokušaj imao je Jojić, a nedugo zatim i Holender. Najbliže golu Partizan je bio u 12. minutu kada je Vujačić odlično skočio posle kornera, ali je leva stativa spasila Kojića. Pet minuta kasnije Partizan je oštećen, odlično je Suma proigrao Jovića, mladi napadač nije bio u ofsajdu, ali je zastavica pomoćnog sudije bila visoko podignuta.   

Tek na polovini poluvremena Radnički je prešao na polovinu domaćih i odmah stvorio šansu. Prodirao je iskusni Kasalica, vratio loptu ka Petroviću, čiji je udarac izblokirao Živković. Na odbijenu loptu natrčao je Đuričković, ali ni bivši Partizanov fudbaler nije bio bolje sreće. Neverovatno je šta u gol nije pretvorio Filip Holender na isteku 27 minuta. Asano je centaršutem pogodio svog saigrača u glavu, ovaj gađao levi donji ugao, ali se istakao golman Kojić. Veliku šansu imao je i pvratnik u tim, levi bek Urošević, on je sa nekoliko metara udarac Asana, umesto u mrežu, prosledio u gol aut. Malo je Falilo da se u strelce upiše Asano, i to glavom, u 43. minutu. Japanac je skočio, ali njemu igra glavom nije trejdmark, pa je Kojić lako uhvatio loptu.     

Šansa Jovića, kada je malo zakasnio na ubacivanje, bila je najava vođstva Partizana. U 45. minutu Holender je bio u duelu sa golmanom i jednim defanzivcem Radničkog, lopa se odbila od čuvara mreže pravo na nogu Asanu, koji je natrčavao, i on je iz prve sproveo u praznu mrežu. Nakon gola se ukazivala pomoć golmanu Kojiću, koga je povredio njegov saigrač. Japanac je stigao do svog već 17. gola u ovogodišnjem prvenstvu, i sada zaostaje dva pogotka za Makarićem, prvoplasiranim na listi strelaca.     

Bio je Partizan opasniji i u nastavku, ali ne toliko konkretan u prvih petnaestak minuta igre. Asano i Vujačić su imalo po jedan pokušaj, ali opasnosti po Kojića nije bilo. U 57. minutu novi gol crno-belih. Jojić je dodao do Holendera, reprezentativac Mađarske nije oklevao, odmah je tukao u dalji ugao, a Kojić nije uspeo da dosegne do lopte.      

Posle drugog gola Partizana obojica trenera izvršila su trostruke izmene, a zatim još po dve, pa su u finišu na terenu bile dosta rekonstruisane ekipe, u odnosu na početak. Imao je Radnički šansu neposredno posle gola Holendera, centrirao je Filip Marković, rođeni brat Partizanovog fudbalera Lazara, ali je zakasnio Đuričković. Partizan je tražio i penal posle odguravanja Vujačića u kaznenom prostoru nakon kornera, a posle još jednog pokušao je i Ostojić.     

Na sledeću šansu čekali smo do 73. minuta, rezervista Štulić je bio sam ispred Kojića, ali ga je golman Nišlija nadmudrio. Na drugoj strani glavom je pokušao Mitrović, na centaršut Aksentijevića, još jednog bivšeg crno-belog, ali je njegov udarac otišao pored gola. Beležimo još dve prilike za Partizan, prvu nije realizovao Natho, a onda se obrukao i mladi Štulić. Do kraja meča gol je, posle dužeg vremena, mogao da postigne i Filip Stevanović, ali je šutirao dosta neprecizno iz dobre pozicije. Poslednju šansu imao je Lazar Pavlović, čiji je šut sa ivice kaznenog prostora otišao visoko preko gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vruć doček: Grobari vređali Milutinova!

Srpski reprezentativac i košarkaš Olimpijakosa Nikola Milutinov doputovao je u Beograd kako bi prisustvovao meču svog tima protiv Partizana. Ipak,...

POVEZANE OBJAVE