Đere nije odbranio trofej, Sonego slavio posle preokreta [VIDEO]

Lorenco Sonego – Laslo Đere 2:1 (2:6, 7:6(5), 6:4)

Srpski teniser Laslo Đere nije odbranio pehar na ATP turniru u Kaljariju. On je prošle godine u finalu na Sardiniji bio bolji od Marka Čekinata, ali ga je dana savladao drugi italijnaski teniser, Lorenco Sonego, posle tri seta i preko tri sata igre. Na kraju je bilo 2:6, 7:6(5), 6:4 za domaćeg igrača.     

Đere je lako dobio prvi set, brejk je napravio već u prvom gemu, a onda još jedan za ubedljivh 6:2 posle 46 minuta igre. Brejk prilika nije bilo je previše, što je nekako logično za tenis na šljaci, a Đere je samo u svom prvom servis gemu imao problema kada je spasio čak četiri brejk lopte.     

Prva drama odvijala se u ekstremno dugom drugom setu, koji je trajao 82 minuta. Podsetimo da je Đere u subotu u polufinalu dobio Basilašvilija za samo 53 minuta igre. Svašta se dešavalo u ovom setu, Sonego je prvi stako prednost brejka i poveo sa 4:1, ali je srpski teniser uzvratio sa tri uzastopna gema i poravnao rezultat. Veliku šansu propustio je Laslo u 11. gemu kod rezultata 5:5. Imao je dve vezane brejk lopte, zatim još jednu, ali je Italijan uspeo da dobije taj gem i kasnije je o pobedniku seta odlučivao taj brejk. Ključni trenutak u 13. gemu bio je kod rezultata 5:5 na servis Đerea. Tada je naš as izbacio lopticu iza osnovne linije, pa je Sonego servisom stigao do izjednačanej u setovima.     

O osvajaču turnira na Sardiniji odlučio je treći set. Sonego je iskoristio svoju šansu kod rezultata 2:2, došao do brejka, a svoju jedinu brejk priliku Đere nije realizovao već u narednom gemu. Kod vođstva Italijana od 5:4 i 30:30, teniser iz Srbije je propustio veliku šansu i to je Sonego iskoristio i stigao do gema, ujedno i svoje druge ATP titule u karijeri.      

Zanmljivo je da je prvu ATP titulu Lorenco Sonego osvojio u Antaliji 2019. godine, na travi, a i tada je bio bolji od jednog srpskog tenisera, bio je to Miomir Kecmanović. Za trijumf u Kaljariju Sonego je dobio 250 poena i 40 hiljada evra, dok je Đereu priplao 150 ATP bodova i skoro 29 hiljada evra. Od ponedeljka će Đere biti ponovo u Top 50, najverovatnije na 49. mestu, pa će Srbija imati petoricu igrača u među 50 najboljih. Sonego bi trebalo da ostvari ranking karijere, odnosno da bude plasiran oko 30. pozicije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makedonac najkorisniji igrač VTB lige

Košarkaš Uniksa Nenad Dimitrijević proglašen je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone VTB lige. Klub iz Kazanja je prvi put...

POVEZANE OBJAVE