Džajić: Mnogi su sumnjali u Stankovića, ali on mora da ostane

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i treća zvezda crveno-belih, Dragan Džajić, govorio je o aktuelnom trenutku kluba.

Džajić se osvrnuo na 164. večiti derbi i posebno apostrofirao ulogu Dejana Stankovića u trijumfu nad Partizanom.

Utakmica je bila bitna za Crvenu zvezdu, bez obzira na ishod. To je derbi, stvorila se atmosfera da ne može da se bije Partizan. To je utakmica najveća na ovim prosotorima i dobro je što smo je dobili. Sve čestitike svima u klubu, a posebno treneru Stankoviću. Njega bih istakao. Ne samo zbog pobede, jer se i njemu stvarao veliki pritisak. Navijači su silno želeli da dobijemo utakmicu, a to onda otežava situaciju, rekao je Džajić za “Kurir”.

Džajić je dodao da je Stanković demantovao sve one koji nisu verovali u njega.

Dejanove zasluge za trijumf u derbiju su velike! Isto tako i to što smo na prvom mestu i što imamo toliko pobeda. Što smo nadomak nove titule, a ona je najvažnija, što možemo da igramo finale Kupa Srbije. Naravno ne smem da zaboravim ljude koji vode klub i igrače, ali Dejana moram da istaknem. Znam za priče odranije vezano za njega, bilo je tu dosta onih koji su sumnjali u njega, ali je on to na pravi način demantovao. Potvrdio se i više od toga, a to je veoma važno. Setimo se kako je vodio ekipu u Evropi, kako je rastao sa njom. Nesrećno smo ispali od Milana. Nezasluženo, jer nismo izgubili nijednu od dve utakmice.

Nova titula je praktično pred vratima.

Uvek sam razmišljao da je svaka sledeća utakmica najvažnija. To je neka moja filozofija. A, to vidim, radi i Dejan. I to je jedino ispravno. Jeste 12 bodova velika prednost, nadomak smo titule, ali Crvena zvezda je veliki klub i traži drugačije ophođenje. Prvo Ivanjica. Tamo sada treba da potvrdimo sve ovo iz derbija. Ne treba da se žuri, atmosfera je dobra, nema opuštanja. Ko nije bio u Zvezdi to ne može da oseti i zna. A Deki zna! Zvezda je institucija. Uvek se očekuje da pobediš i da uvek budeš prvi.

Odmah nakon derbija pojavila se informacija o interesovanju Sampdorije za Stankovića, a Džajić je poručio

Čuo sam da ima interesovanja iz Italije za našeg trenera, ali sam video i izjavu našeg direktora Zvezdana Terzića. Ne znam detalje, zaista. Moguće je da tu ima nešto, ali voleo bih da Dejan ostane u Crvenoj zvezdi. Mislim da hoće, zaključio je legendarni fudbaler.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

HOĆE LI IGRATI VEČERAS: Zek Ledej odradio trening sa ekipom

Šampion ABA lige Partizan, večeras igra veoma važnu utakmicu u Evroligi, a protivnik mu je Olimpijakos. Meč je na programu...

POVEZANE OBJAVE