Igokea ispustila +12, Zvezda preokrenula u završnici [VIDEO]

Crvena zvezda – Igokea  69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

U utakmici 25. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu posle preokreta. Tim Dejana Radonjića uspeo je da nadoknadi -12 na poluvremenu i zahvaljujući ofanzivnom skoku, slavi u poslednjim minutima meča.

Igokea je u Beograd došla bez najboljeg igrača u timu Edina Atića.

Zvezda je otvorila meč trojkom Lojda, koji je ubrzo postigao i svoju drugu trojku za 6:1. Igokea je odmah potom preuzela inicijativu i ostvarila mini-seriju, te preuzela prednost od 6:7. Šutevi nisu bili na strani nijednog tima. Tri minuta do kraja Igokea je vodila za pola koša 11:10. Klemons je vezao dva pogodka sa distance i poveća procenat šuta na meču. Posle njega proradio je i Talić, upisavši još jednu trojku za svoj tim. Utakmica je konačno dobila na ritmu. Igokea je rano ispunila bonus, pa je Zvezda stizala do lakih poena sa linije penala. Poslednju šansu za šut imao je Branko Lazić, koji je promašio ceo koš. Prva deonica završena je 22:19 u korist gostujućeg tima.  

Čekalo se dva minuta do prvog koša u drugoj četvrtini. Ognjen Dobrić je otvorio niz trojkom sa velike udaljenosti. Veoma tvrdo se igralo, svega sedam koševa posle četiri minuta. Talić je postigao lake poene za goste, pa je Radonjić zatražio tajm-aut. Igokea je napravila seriju od 9:0 i povećala prednost na 31:22, pa je trener crveno-belih ponovo pozvao svoj tim. Prvu dvocifrenu prednost gostiju obezbedio je Jošilo trojkom , ali je Volden odgvorio na isti način ne dozvolivši veću rezultatsku prednost tima iz Laktaša. Na samom kraju druge četvrtine Jagodić-Kuridža je oseti bol u kolenu pri kontaktu sa protivničkim igračem. Morao je da napusti teren. Zvezda je u ovoj deonici ubacila samo 11 poena.

Igokea je sjajno odigrala prvo poluvreme ostvarivši prednost od 12 razlike.

Ponovo je loše šuterski otvorena četrtina. Zvezda je ubacila šest poena, a Igokea nijedan posle pet minuta igre. Mogli su crveno-beli do još većeg koeficijenta, ali nisu iskoristili pad u igri gostiju na pravi način. Tenzija na terenu je rasla, pa je klupa domaćih dobila tehničku grešku. Igokei nije polazilo za rukom da postigne koš, ubacivši samo jedan poen od početka poluvremena, dok je na drugoj  strani Volden pogodio trojku i smanjio na 43:39. Ekstremno loše je igrao tim Dragana Bajića. Konačno posle sedam minuta, Pot je postigao poene iz igre. Na kraju treće četvrtine bilo je 43:49, Zvezda je uspela da prepolovi prednost Igokee sa poluvremena.

I poslednja četvrtina otvorena je promašajima, ali Igokea je uspela da povisi prednost ponovo na 10 razlike. Promašivali su crveno-beli, a Grej je pogodio za tri poena, pa je Radonjić zatražio tajm-aut. Isplatilo se to crveno-belima, jer su sotvarili seriju od 6:0 i došli do -5 u odnosu na gostujući tim. Vrlo tvrda utakmica se igrala u hali ,,Aleksandar Nikolić”, timovi su teško dolazili do poena što je sam rezultat i odavao. Dramatična završnica usledila je posle trojke Voldena. Dva minuta do kraja Igokea je vodila 2 razlike. Zvezda se održavala u životu zahvaljujući pre svega dobro ofanzivnom skoku. Noko je doneo crveno-belima izjednačenje i usledio je tajm-aut. Zvezda je povela prvi put posle prve četvrtine. Ostvarili su seriju 11:0 i obezbedili pobedu u samoj završnici meča.

Zvezdu je predvodio Lojd sa 18 poena, a Volden je stao na 16. Noko je postigao devet poena uz 11 skokova.

U timu iz Laktaša istakao se Klemons sa 16 poena, a Pot je ubacio 9, koliko i Talić, Jošilo je ubacio sedam poena i osam skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE