Petica Zvezde u Ivanjici [VIDEO]

Javor – Zvezda 1:5 (1:2)

Luković 4’ – Katai 8’, 31’, Milunović 65’, Ben72′,Falko 82′

JAVOR : Velimirović – Ostojić, Pavišić (od 83′ Stojanović), Jevtić, Jevremović – Dukure, Maričić (od 67’ Rušević) – Šćepanović, Nikolić, Ilić – Luković

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Rodić – Petrović – Ben (od 75’ Falko), Ivanić, Kanga, Katai (od 71’ Srnić) – Krstović (od 71’ Pavkov)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su slavili u Ivanjici u okviru 31. kola Superlige.

Domaćin je stigao do rane prednosti već u 4. minutu preko Luke Lukovića. Borjan je dodirnuo loptu, ali to nije bilo dovoljno. Javor je poveo 1:0.  

Nije mnogo trebalo crveno-belima da sustignu vodstvo kluba iz Ivanjice. Katai je šutirao iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca preko živog zida i lopta je završila u golu.

Brz i dinamičan fudbal igrao se u prvom delu prvog poluvremena. Kanga se u 18. minutu našao u šansi, ali je mladi debitant Velimirović odbranio šut.

Zvezda je počela opasnije da preti od drugog dela. I to se isplatilo. Prvo je šutirao Ivanić, ali se lopta odbila od golmana, da bi Katai uz pomoć protivničkog igrača uspeo ponovo da se upiše u strelce za vodstvo gostiju od 2:1.

Zvezda je bila bolji tim sa konkretnijom realizacijom i na pauzu otišla zaasluženo sa golom prednosti.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Kanga je dobiojavnu opomenu, to je ujdeno i prvi žuti karton na meču. Imao je priliku Javor da izjednači, ali je Rdoić izblokirao šut Ilića. Utakmica je prekinuta u 57. minitu pošto je lopta udarila u nos sudiju Lukića i raskrvarila mu nos. Njemu je ukazana medicinska pomoć i meč je nastavljen.

Crveno-beli su ponovo iz prekida postigli gol. Kanga je centrirao, a Milunović je skočio i glavom zatresao mrežu Javora.

Posle Kange, požuteo i Dukure iz domaće ekipe. Izvrešena je i prva izmena. Kapitena Maričića je zamenio Rušević u 67. minutu.

Tenzija je rasla, a do zbrke je došlo između Ruševića i Borjana posle šanse za Javor. I jedan i drugi dobili su žuti karton. Dve izmene su se desile u timu Crvene zvezde tokom prekida. U igru su ušli Srnić i Pavkov, a teren su napustili Katai i Krstović.

Odmah posle toga Ben se dočepao lopte i savladao mladog golmana Javora. Ivanić je dodao loptu napadaču Zvezde koji je postigao gol za već ubedljivu prednost gostiju od 4:1.

Samo što je postigao gol, Stanković je odlučio da ga izvede na odmor, pa je Bena na terenu zamenio Falko.

Zvezda je potvrdila apsolutnu dominaciju upravo preko Falka u 82. minutu za konačnih 5:1.

Foto: Star Sport

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE