Sergej junak Lacija, Napoli i Juve hitaju ka Ligi šampiona, Inter na korak od Skudeta [VIDEO]

Uzbudljivo je počeo dan na terenima italijanske Serije A.   

Lacio slavi Sergeja Milinković-Savića. Srpski reprezentativac postigao je jedini gol na ”Bentegodiju” u Veroni u drugom minutu sudijske nadoknade, i doneo velika tri boda svom timu. Igrao se 92. minutu kada je Radu centrirao sa leve strane, a u buketu igrača srpski vezista je sjajno skočio i glavom poslao loptu iza leđa Silvestrija. U prvom poluvremenu Imobile je pogodio stativu za goste, a na početku nastavka poništen je gol Kaisedu zbog prekršaja u napadu. Lacio je ovom pobedom sačuvao nadu da se ponovo može plasirati u Ligu šampiona. Za Veronu je ceo meč odigrao Darko Lazović, dok je IVan Ilić u igru ušao dvadesetak minuta pre kraja.   

Još uvek aktuelni šampion, ekipa Juventusa, došla je do tri boda u meču sa Đenovom. Da će bodovi ostati u Torinu bilo je jasno već posle četiri minuta kada je Kuluševski postigao prvi gol za ”Staru damu”. U 22. već je bilo 2:0, a golu Morate prethodio je neverovatan promašaj Kristijana Ronalda koji je sa dva metra pogodio stativu, od koje se lopta odbila do strelca Morate. ”Grifoni” su smnajili na početku drugog dela preko Skamake, ali je mladi Amerikanac Veston Mekeni, na dodavanje Danila, postavio konačan rezultat 1:3 dvadeset minuta pre kraja. Juventus je ostao na trećem mestu sa bodom manje od Milana, ali sa čak 12 zaostatka za Interom.   

Važne bodove osvojio je Napoli na ”Luiđi Ferarisu” protiv domaće Sampdorije. Tokom celog meča Napolitanci su bili bolji tim, a terensku nadmoć kapitalizovali su tek u 35. minutu kada je Fabija Ruiz postigao gol nakon lepe akcije kompletnog navalnog reda gostiju. Malo je nedostajalo da Napoli bude kažnjen za promašaje, u 75. minutu Torsbi je postigao gol za Sampdoriju, ali je on poništen zato što se pri skoku Norveđanin oslonio na Kulibalija. Sve dileme rešene su u 87. minutu, dobar pas Mertensa u gol je pretvorio Viktor Osimen, Nigerijac koji je letos stigao iz francuskog Lila. Napoli je trenutno četvrti sa bodom više od Atalante koja večeras gostuje u Firenci.   

U prvom meču dana Inter je osvojio važne bodove u meču sa Kaljarijem i stigao nadomak osvajanja Skudeta. ”Neroazuri” su zadržali prednost od 11 bodova u odnosu na gradskog rivala Milan, a do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još osam kola. Inter nije blistao protiv davljenika sa Sardinije, ali je uspeo da postigne gol koji mu je doneo tri boda. Odlučujući trenutak dogodio se u 77. minutu kada je Hakimi prošao po desnoj strani i poslao loptu ka Darmijanu, kome nije bilo teško da je sa par metara pošalje u mrežu. Kaljari je ostao u zoni ispadanja sa 22 osvojena boda, pet manje od Torina, koji ima i meč manje.

Juventus – Đenova 3:1(2:0)

Kuluševski 4′, Morata 22′, Mekeni 70′ – Skamaka 49′

Sampdorija – Napoli 0:2(0:1)

Fabijan Ruiz 35′, Osimen 87′

Verona – Lacio 0:1(0:0)

Milinković-Savić 90+2′

Inter – Kaljari 1:0(0:0)

Darmijan 77′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSVOJIO JE BUNDESLIGU: Fudbaler Bajera otkrio gde bi da nastavi karijeru

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena, protiv Verdera su potvrdili titulu šampiona Nemačke. Prvu u 120 godina dugoj istoriji kluba. Sada su...

POVEZANE OBJAVE