Slovenac zavodi red u reprezentaciji Srbije: Ne dozvoljavam da idemo van sistema, igrač ne može da bude bitniji od tima

Novi selektor rukometašica Srbije, Uroš Bregar, svestan je da je pred njim veliki posao i ističe da je za početak najvažnije obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo.

Poznajem sve devojke, tako da verujem da možemo da nastavimo sa ozbiljnim radom i da sve podignemo na viši nivo. Bez stopostotnog zalaganja, ozbiljnog rada, sinergije trenera i igračica to ne može da se ostvari. Istina je da je reprezentacija malo starija, da mlade igračice moraju polako da se uključuju. U ovom trenutku najvažnije je da se plasiramo na SP u Španiji, pa da onda počnemo sa ozbiljnim radom, rekao je Bregar za Večernje novosti.

Slovenački stručnjak je naglasio da će akcenat biti na jakoj odbrani.

Želim da Srbija igra ozbiljnu, jaku odbranu. Iz odbrane polazi sve i na tome ću insistirati od prvog treninga. Kao trener želim svaku utakmicu da dobijem. Nije bitno da li vodim Krim, Sloveniju ili sada Srbiju. Važno je da se dobro pripremimo za svaku utakmicu, da pokažemo šta najbolje znamo i da u svakom trenutku pružimo svoj maksimum. Dopuštam slobodu ako igrač oseti na terenu da možemo da odigramo neku stvar malo drugačije. Za pozitivne stvari sam otvoren, ali ne dozvoljavam da idemo van sistema. Ne može igrač da bude bitniji od tima. Otvoren sam za ozbiljan razgovor, ali da svako radi šta hoće, to ne može.

U stručnom štabu reprezentacije biće i Branka Jovanović, legendarni golman Srbije.

Kada sam svojevremeno preuzeo Sloveniju bilo mi je važno da u timu imam ženu, jer igračice lakše pričaju sa ženom. Drugo, Branka zna svoj posao, bila je vrhunski golman, osvojila Ligu šampiona sa Krimom i medalju sa Srbijom. Poštena je, dobra, pravi radnik. Važno je da mi pomogne u radu sa golmanima, koji su po meni, najbitnija figura u rukometu. Branka radi na vrhunskom nivou i srećan sam što sarađujem sa njom i u Krimu i u reprezentaciji, zaključio je Bregar.

Srbija će u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo igrati protiv Slovačke, 17. i 21. aprila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE