Bregar najavljuje smenu generacija: Mnoge već poznajem, uključivati i mlađe igračice

Novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar sa svojim saradnicima okupio je naše najbolje rukometašice u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Pred nacionalnim timom su baraž mečevi protiv reprezentacije Slovačke za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji (1-19. 12. 2021).

Trenažne aktivnosti obavljaće se u Staroj Pazovi sve do puta u Slovačku (15.04), a stručni štab i reprezentativke će iskoristiti vreme za upoznavanje i što bolje pripreme za izazove koji ih očekuju.

Na spisku selektora Bregara nalaze se: Katarina Tomašević (Šombatelj), Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen), Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Cisniade), Timea Milošević (Kišvarda), Dragana Cvijić (ĆSM Bukurešt), Marija Petrović (Bazau), Jelena Agbaba (Bekeščaba), Katarina Krpež – Šlezak (Rostov), Željka Nikolić (Vlčea), Ana Kojić (Kastamonu), Jovana Stoiljković (Šamberi), Jelena Trifunović (Vlčea), Katarina Stošić (Šamberi), Jovana Kovačević (Baja Mare), Tamara Radojević (Bekeščaba), Kristina Liščević (Vlčea), Jelena Lavko (Baja Mare), Bojana Milić (Braila), Anđela Janjušević (Bazau) i Marina Dmitrović (Braila).

Stručni štab, pored selektora Uroša Bregara čine: Dragan Markov (trener), Strahinja Marković (fizioterapeut), Dragan Ilić (fizioterapeut), Siniša Đukić (video analiza) i Branka Jovanović (trener golmana).

– Puno igračica već znam i sa te strane mi je lakše, sa nekima sam već radio. Prvi trening dočekujem sa velikim optimizmom. Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao i da postignemo veliku stvar. Okosnica reprezentacije jesu starije igračice, u narednom periodu ćemo se truditi da reprezentaciji pridružimo neke mlade snage, koje će u budućnosti biti nosioci igre – rekao je Bregar.

Selektor je istakao važnost dvomeča protiv Slovakinja.

– Najvažnija stvar je da dobro složimo odbranu, da smo jaki u odbrani, tako da ćemo na treninzima akcenat staviti na detalje odbrane. To mora da bude na visokom nivou, jer odatle sve kreće, da se dobro spremimo kako bismo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo – završio je Bregar.

Prva utakmica protiv Slovačke na programu je 17.04. od 18 časova u Šalji, a revanš je zakazan za 21.04. od 18 časova u SC Voždovac u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVANIČNO: Bivši centar Fenera u Dubaiju!

Dubai nastavlja sa pojačanjima u debitantskoj sezoni u ABA ligi. Posle Nemanje Dangubića i Nejta Mejsona, zvanično novi član kluba...

POVEZANE OBJAVE