Strašni Zenit među osam Evrolige, slave i finalisti Evrokupa! Nedovićevih 20 nedovoljno Grcima

Košarkaši Zenita obezbedili su plasman među najboljih osam Evrolige pošto su savladali Panatinaikos sa 112:83 u odloženoj utakmici 6. runde takmičenja.

Bilo je biti ili ne biti za ruski tim, ali ekipa Ćavija Paskvala je odigrala najbolje kada je bilo najpotrebnije i tako će se naći u samom kremu evropske košarke ove sezone. Razbili su Panatinaikos u meču u kojem su morali da dobiju, jer bi u suprotnom Valensija bila ta koja bi krenula putem ka Top8.

Čak 112 poena postigli su igrači Zenita, bili ubedljivi protiv Panatinaikosa kojima nije pomoglo ni 20 poena Nemanje Nedovića na ovom susretu. Četiri trojke upisao je srpski košarkaš iz sedam pokušaja, odigrao veoma dobro, ali njegov tim je i ovaj duel odigrao u duhu čitave sezone – loše.

Kevin Pangos je za domaće postigao sjajna 33 poena, Vil Tomas je dodao 18, a Bili Beron 12.

Samim tim što su pobedili Panatinaikos, košarkaši Zenita su obezbedili i Monaku plasman u Evroligu naredne sezone. Trijumf ruskog tima, zapravo obezbeđuje obema finalistima Evrokupa kartu za novu kampanju Evrolige, ali Monako je za sada jedini tim koji je izborio borbu za trofej budući da su sa 2:0 savladali Gran Kanariju.

Naredni finalista biće dobijen nakon ,,majstorice” između Virtusa iz Bolonje i Uniksa iz Kazanja.

Kada je reč o parovima Top8 Evrolige to su:

Barselona – Zenit
CSKA – Fenerbahče
Anadolu Efes – Real Madrid
Olimpija Milano – Bajern Minhen

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAĆE UPAMĆENO: Zvezda Lejkersa u neočekivanom izdanju tokom utakmice (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse sa 112:105 na gostujućem terenu u NBA plej-ofu. Poveli sa 3:0 i već u...

POVEZANE OBJAVE