FSS predstavio nova tri selektora

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojio je na nedavnom sastanku predlog čelnih ljudi sportskog sektora FSS o imenovanju novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija FSS.

Brigu o mladoj selekciji (U21) preuzeo je Zvonko Živković, omladinsku reprezentaciju (U19) vodiće Dejan Branković, a kadetsku (U17) Radovan Krivokapić. Danas su selektori i zvanično „zadužili opremu“ u društvu direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića.

Nekada as Partizana, zatim i trener u mađim kategorijama Fudbalskog saveza Srbije, sada je ponovo na, za njega, već poznatom mestu – Zvonko Živković.

– Ponovo sam u Fudbalskom savezu posle jednog dužeg perioda. Ranije sam dva puta vodio našu selekciju do 19 godina, imali smo dosta uspeha, bili smo dva puta na Evropskom prvenstvu. Očekujem, dakle, da i ova generacija, ovoga puta starija do 21 godine, napravi dobre rezultate i plasira se na Evropsko prvenstvo – rekao je Zvonko Živković.

Grupa je teška, biće puno izazova…

– Tako je, u fudbalu nikada nije bilo lako. Znamo gde smo, znamo protiv koga igramo, trudićemo se da budemo prvi u grupi. Zato se i takmičimo. Da li smo ili nismo realni, na nama je da pokažemo sve na terenu, a mi ćemo dati svoj maksimum i učiniti sve da budemo pobednici, bez obzira ko nam je rival.

Dejan Branković je sa Srbijom (U17) bio učesnik Prvenstva Evrope, sada je praktično dobio „svoju“ generaciju da pokuša da izbori novi plasman na konrinentalno takmičenje…

I tada i sada smo imali visoke ciljeve,a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, glavni cilj je stvaranje igrača koji će u budućnosti biti „A“ reprezentativci – ne ostavlja dilemu Dejan Brnković.

Grupa u prvom krugu kvalifikacija je slična onoj koju ima mlada selekcija, sa pre svega Francuskom kao rivalom, a tu su i Severna Makedonija i Albanija. Mislim da osim sa Francuzima ne bi smelo da imamo većih problema sa ostale dve selekcije, ali sve respektujemo i poštujemo.

Kadetska selekcija Srbije (U17) sada je u nadležnosti Radovana Krivokapića…

– Dolazim sa mesta trenera u mlađim kategorijama Crvene zvezde gde sam individualno radio sa našim najvećim talentima – rekao je Radovan Krivokapić, nekada i „desetka“ Crvene zvezde.- Poznajem dobro naš omladinski fudbal, upućen sam dosta u razvoj mladih igrača, tako da je ovaj poziv Fudbalskog saveza neka kruna moje dosadašnje trenerske karijere, što se tiče omladinskog fudbala – rekao je Krivokapić.

Pred kadetskom selekcijom je kvalifikacioni turnir za plasman na Prvenstvo Evrope, rivali su Hrvatska, Bugarska i Lihteštajn, a imaće novi selektor dovoljno vremena da posloži kockice…

Dobra stvar je da prvi krug kvalifikacija igramo kod nas u Sportskom centru, naravno sada slede analize i upoznavanje sa rivalima,a pre toga imamo turnir „Miljan Miljanić“ gde ćemo dobro da se upoznamo sa selekcijom Bugarske. Imaćemo još prijateljskih utakmica, tako da ćemo biti spremni za taj prvi krug kvalifikacija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON DOMINANTNIH 10 GODINA: Englezi će po lošem pamtiti ovu sezonu!

Juče su završeni revanši četvrtfinala Lige konferencija i Lige Evrope. U drugom elitnom takmičenju UEFA po značaju, sastaju se Bajern...

POVEZANE OBJAVE