Piksi: Isključivo sam ja birao igrače, ne postoje klanovi i grupe

Selektor fudbalske reperezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi za ,,N1″ je izjavio da je izbor igrača u timu isključivo njegov, da mu se niko nije mešao u posao.

Gleda se njihova forma, individualni kvalitet… Niko se nije mešao, uticao, imao neki predlog, želju. To je isključivo moja stvar. Biram tako što sednem sam sa sobom, pišem imena, pozicije. To je vrlo jednostavno ako pošteno radite posao, teško da ćete da napravite grešku. Igrači su zaslužili da budu tu i to se i pokazalo. Nisam opterećen rezultatom, mirno spavam jer mi je važno da stvorim grupu igrača koja će isto misliti, imati isti cilj – da predstave svoju zemlju na najbolji način. Da se bore, trče, zalažu, da nema individualizma, objasnio je Piksi.

Dotakao se i atmosfere u ekipi.

S obzirom na kratak period, rezultat je dobar. Slušao sam razne priče, neki klanovi, grupe, ovaj je sujetan… Međutim, ovo govorim s punom odgovornošću – toga nema, druženje je na visokom nivou i to me raduje, to tako mora biti, jer smo svi tu zbog zajedničkog cilja – da Srbiju odvedemo na Mundijal u Kataru. Nisam video da se igrači ne zalažu, ne trče ili se ne bore. Stvarati dobar imidž što se tiče srpskog fudbala je naša obaveza, kazao je Stojković.

Objasnio je i sporni gol na meču sa Portugalom.

Mi smo mnogo puta imali nepravde u prošlosti, ali nismo plakali, žalili se i tražili javna izvinjenja. Da je priznat bilo bi nezasluženo da Portugal slavi. To je najbolja ekipa u Evropi, a mi smo pokazali da možemo da se borimo i da ih nadigramo. Treba da budu srećni da nisu izgubili utakmicu, bio je penal za Srbiju. Iznenađenje što je Ronaldo reagovao na taj način, jedan je od najvećih, nije trebalo to da uradi, rekao je on.

Dotakao se i budućih obaveza ,,orlova”.

Ja i moji saradnici smo fokusirani na naš posao, pratimo igrače, raduje nas dobra forma igrača koji su standardni u klubovima. Sledeće je Japan i Kirin kup u junu, fokusirani smo na septembar, Luksemburg i Irsku, a kad oni prođu onda razmišljamo o oktobru, istakao je selektor.

Stojković je napravio paralelu između trenerskog posla i njegovog fudbalerskog staža.

Uživam i u jednom i u drugom poslu. Trenerski posao ne shvatam kao što ga nažalost shvataju mnoge kolege. To su stresovi, nespavanje, problem sa medijima… Ovaj posao gledam vrlo, vrlo normalno. Sa svim elementima koji ga prate. Ali trudim se da ostanem miran i čvrsto gazim na zemlji, da ne poletim. A nikad nisam poleteo, niti će se to desiti, zaključio je Dragan Stojković Piksi u jutarnjem programu ,,N1″.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE