Pirova pobeda Bavaraca, Evropa dobija novog vladara! [VIDEO]

Pari Sen Žermen – Bajern 0:1 (0:1) – prvi meč 3:2
Šupo-Moting 40′

Po vejavici u Minhenu, pre šest dana, gledali smo fantastičan okršaj prošlogodišnjih finalista Lige šampiona uz pet golova. Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u revanšu u Parizu, samo što je vreme bilo lepše, a golova mnogo manje. Bajern je došao po pobedu bez Levandovskog, Gnabrija, Zule, pa čak i Gorecke, koga nije bilo u sastavu. Nije bio kompletan ni domaćin, ali izostanak Kurzave, Ikardija, Bernata i Markinjosa, čini nam se, manje je primetan.

Bajern je, dakle, došao po pobedu i uspeo je da je ostvari. Nažalost po njih, minimalnu, što nije bilo dovoljno posle onih 2:3 na “Alijanc areni”. Parižani su tako vratili deo dugova Bavarcima za poraz u finalu prošle sezone i rastavili ih od pehara. Hoće li ga oni preuzeti, videćemo posle završnice ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja.

Na opšte iznenađenje malo je bilo uzbuđenja u prvih pola sata meča na “Parku Prinčeva”. Bajern je više imao loptu u svom posedu, dok su domaći čekali šansu da preko brzonogih Mbapea i Nejmara naprave problem Nojeru. Bilo je nekoliko pokušaja bega od strane Kilijana Mbapea, ali ne i konkretnih pokušaja. Bavarci su dosta lako dolazili do šesnaesterca “svetaca”, bez pravog udarca ka golu Navasa.

A onda spektakl u samo petanestak minuta. Prvo je Nejmar posle driblinga na desnoj strani dobro tukao u bliži ugao, a Nojer je, uz pomoć stative, obranio. Par minuta kasnije opet je Brazilac u glavnoj ulozi, fantastično se oslobodio Sanea, plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora, a Nojera je sada spasila prečka. Nije se ni pomerio odlični golman Bajerna. Ni tu nije bio kraj okršaja Nejmara i okvira gola gostiju, u 39. minutu Mbape je izigrao odbranu Bajerna, pronašao Brazilca, a ovaj se našao oči u oči sa Nojerom. Ponovo golman šampiona Evrope nije mogao ništa, ali je leva stativa opet bila na pravom mestu. Za samo pet minuta Nejmar je tri puta pogodio okvir gola, nije ni čudo što je bio frustriran.

Ne treba ni da ponavljamo floskulu “kazna je usledila”, jasno je da jeste. U 40. minutu, minut posle treće šanse Nejmara Bajern je poveo. Udarac Alabe odbranio je Navas, ali je Erik Šupo-Moting nadvisio svog rivala i odbijenu loptu glavom poslao u mrežu. U nadoknadi prvog dela u strelce je mogao da se upiše i Liroj Sane, ali je preslabo tukao iz solidne pozicije. Golom bivšeg fudbalera PSŽ-a, Erika Šupo-Motinga, Bajern je dobio prvo poluvreme sa 1:0, ali je bio tek na pola puta od potrebnog trijumfa.

Prvu veliku priliku u nastavku imao je, pogađate, Nejmar. Anhel Di Marija je napravio dar-mar u kaznenom prostoru, poslao loptu paralelno sa gol linijom, a Brazilac je bio “kratak” da je u padu gurne u praznu mrežu sa dva metra. Šansu da postigne taj željeni drugi gol za Bajern imao je Toams Miler u 62. minutu. Posle lepe akcije izbio je sam ispred Navasa, ali mu je Kostarikanac ušao u šut.

Ulazilo se polako u finiš meča kada je gol na bilo kojoj strani mogao da reši sve dileme. Bajernu je pogodak bio neophodan, dok je domaćin i sa aktuelnim rezultatom bio zadovoljan. Uspeo je Mbape da zatrese mrežu u 78. minutu, ali je sudija Danijele Orsato dopustio da se akcija završi mada je napadač PSŽ-a bio u ofsajdu. Liroj Sane je imao trenutak magije u 82. minutu. Zavezao je u čvor svog čuvara, šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored stative. I poslednju šansu na meču imao je isti fudbaler, Sane se opet odlično oslobodio pratioca, ali je onda usledio ni šut ni ubacivanje, pa je Kelor Navas uspeo da uhvati loptu.

Protivnik Pari Sen Žermena u polufinalu biće bolji iz dvomeča Mančester sitija i Borusije iz Dortmunda. Prvi meč pripao je engleskom timu sa 2:1, a revanš je u Dortmundu u sredu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE