Porto slavio spektakularnim golom Taremija, ali je Čelsi prošao dalje [VIDEO]

Čelsi – Porto 0:1 (0:0) – prvi meč 2:0
Taremi 90+3′

Fudbaleri Portoa plasirali su se u polufinale Lige šampiona iako su u revanšu poraženi od Portoa.

Pobednika je rešio spektakularan gol Taremija, koji je makazicama savladao Mendija, ali s obzirom da je postignut u 93. minutu nije bilo vremena za drugi koji bi portugalskom klubu doneo produžetke.

Meč nije obilovao šansama, a bliži pobedi bio je Čelsi koji je propustio nekoliko izglednih prilika do magičnog trenutka Mehdija Taremija. U 7. minutu pokušaj Maunta je izblokiran, čini se da je Markezin već bio savladan, ali je lopta ipak završila u korneru. Gosti su prvi put zapretili četiri minuta kasnije posle velike greške golmana Mendija koji je loptu poklonio Koroni.

Dobru priliku imao je Haverc u 27. minutu, ušao je u kazneni prostor sa desne strane, ali na kraju nije bio ni udarac ni dodavanje pa je odbrana Portoa otklonila opasnost izbacivanjem lopte u korner. Nešto kasnije neočekivano se u prilici našao Korona posle greške Čilvela, ali je njegov udarac završio visoko preko gola.

Londonski klub, koji je za ovu priliku bio domaćin u Sevilji, mogao je sve da reši u prvih desetak minuta nastavka. Posle sjajnog kontranapada u 54. minutu Čilvel je servirao sjajnu šansu Pulišiću kome je ostalo samo da postavi nogu, ali se obrukao promašivši loptu. Tri minuta kasnije Maunt je izbio ispred golmana gostiju, ali je dozvolio da ga Manafa sustigne i izblokira udarac.

Do kraja meča nije bilo većih prilika na jednoj ili drugoj strani, a onda je usledio trenutak po kojem će ova utakmica ostati upamćena. Nanu je centrirao sa desne strane, a reprezentativac Irana Taremi makazicama postigao jedan od najlepših golova ove sezone. Isticao je već 94. minut, Porto je imao vremena za još jedan dolazak nadomak kaznenog prostora Čelsija, međutim to je bilo sve što smo videli u ovom meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BURNO U KRUŠEVCU: Poznato ko vodi Napredak tokom PO

Fudbaleri Napretka ove sezone igraće u plej-ofu Superlige Srbije. U prvom kolu gostuju ekipi Mladosti. Ali sa novim trenerom pošto...

POVEZANE OBJAVE