Radonjić: Derbi sa Olimpijom za drugo mesto

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić želi pobedu svog tima u derbi susretu sa Cedevita Olimpijom koji će njegovoj ekipi, veruje on, doneti drugo mesto.

U svega pet dana, izabranike Dejana Radonjića očekuje dva duela sa Cedevita Olimpijom u okviru ABA lige. Prvi po redu je zaostali susret iz 6. kola, a zbog administrativnih pravila, Crvena zvezda neće moći da računa na Lendrija Noka koji nije bio registrovan za to kolo.

– Ovo će biti derbi za drugo mesto i vrlo važna utakmica za oba tima. Olimpija je odličan tim, dobro ukomponovan, tim koji dobro igra i u dobroj je formi. Mi imamo hendikep u odsustvu Lendrija NNoka i Marka Jagodića Kuridže, ali želimo da osvojimo nove bodove koje bi značili veliki korak ka drugom mestu pred plej-of – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

I Ognjen Dobrić smatra da sledi teška utakmica za njegovu ekipu koja sada potpuno može da se posveti ABA ligi nakon završetka Evrolige.

Očekuje nas još jedna u nizu izuzetno teških utakmica, važnih za raspored na vrhu tabele. I dalje smo u ritmu utakmica sreda-nedelja i moraćemo da nađemo dodatnu energiju nakon nedeljne utakmice, ali na prvom mestu i rotacije koja će biti skraćena za dva igrača koja će nam nedostajati u sredu. Olimpija Cedevita igra odlično, pobedili su Mornar u Baru što dovoljno govori o njihovim kvalitetima, ali i trenutnoj formi. Moraćemo da odigramo vrlo borbeno i sa puno energije ovu utakmicu – rekao je prvotimac crveno-belih.

Meč se igra u sredu od 18 sati u hali ,,Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE