Raspodela novca u Evroligi posle regularnog dela sezone: Crvena zvezda i još tri tima ne dobijaju ni cent

Pobedom Zenita protiv Panatinaikosa završen je regularni deo sezone u Evroligi, a dan kasnije pojavila se informacija da će klubovi između sebe podeliti 37.5 miliona evra.

Izraelski “Sport5” objavio je distribuciju ovih sredstava, a Crvena zvezda se nalazi među klubovima koji neće dobiti ni centa. Crveno-beli su sezonu završili na pretposlednjem, 17. mestu pa joj na osnovu rezultata ne sleduje novac, baš kao ni Himkiju, Albi i Panatinaikosu.

Najviše će dobiti Barselona, kojoj će kao prvoplasiranoj u regularnom delu, pripasti čak milion i po evra, dok će CSKA kao drugoplasirani tim inkasirati 850.000 evra. Trećeplasirani Anadolu Efes dobiće 750 hiljada, četvrtoplasirana Olimpija Milano 650 hiljada, a Bajern iz Minhena 600 hiljada evra.

Madridski Real će dobiti 550 hiljada evra, Fenerbahčeu sleduje pola miliona, a Zenitu koji je bio osmi u regularnom delu 450 hiljada evra.

Slede timovi koji su završili nastup u Evroligi ove sezone, Valensija će dobiti 400 hiljada, Baskonija 350 hiljada, Žalgiris 300 hiljada, Olimpijakos 250 hiljada, Makabi 200 hiljada i francuski Asvel 150 hiljada evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE