Sudija koji nije video gol u Beogradu dobio otkaz!

Holandski fudbalski sudija Dani Makeli prekinuo je saradnju sa svojim pomoćnikom Mariom Diksom zbog propusta na utakmici Srbije i Portugalije u Beogradu.

Sudije se na toj utakmici nisu oglasile nakon što je Stefan Mitrović izbacio loptu iz gola posle pokušaja Kristijana Ronalda u nadoknadi vremena i meč je završen rezultatom 2:2. Portugalci su bili izuzetno besni, a sudija Makeli se nakon meča izvinio selektoru Fernandu Santošu i reprezentaciji te zemlje zbog propusta.

Upravo je taj propust koštao posla pomoćnika koji se nalazio na toj strani terena – Marija Diksa. Dani Makeli je rešio da se zahvali svom dosadašnjem pomoćniku na uspešnoj saradnji prethodnih godina.

Jan de Vrajs će zauzeti Diksovo mesto. Pričao bih o ovoj temi što je manje moguće. Ovo je bio težak izbor, godinama sam radio sa Mariom. Odluka je u interesu tima, pa se ni ja, a ni moj drugi pomoćnik nećemo oglašavati povodom odluke – naveo je Makeli za holandske medije.

Diks je sarađivao sa Makelijem dugi niz godina, a zajedno su delili pravdu i u finalu Lige Evrope 2020. godine, kao i polufinala Svetskog klupskog prvenstva ove godine.

– Ovo je izuzetno veliko razočaranje za mene i to neposredno pre Evropskog prvenstva. Makeli mi je saopštio da želi da prekinemo saradnju jer se izgubilo poverenje među nama – rekao je Diks.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE