Futsaleri slavili u Zenici, Srbija sa Belorusijom za plasman na Evropsko prvenstvo

Bosna i Hercegovina – Srbija 1:3 (1:3)
12′ Sesar – 13′ Rakić, 14′, 14′ Pršić

Futsal reprezentacija Srbije savladala je Bosnu i Hercegovinu u Zenici sa 3:1 i izborila baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija je imala imperativ pobede u Zenici, ali bi i remi bio zadovoljavajuć budući da je Rumunija imala tri boda manje pred poslednje kolo. Bilo je za očekivati da će Rumunija lako izaći na kraj sa Severnom Makedonijom, što i jeste bio slučaj, pa je za Srbiju svakako bilo bolje da trijumfuju na gostovanju lideru grupe.

Selekcija naše zemlje je uglavnom imala posed, više pokušavala, ali nije bilo promene rezutlata. Ubrzo, to se promenilo i ušli smo u period meča sa serijom golova. Prvi je završio u mreži srpske reprezentacije, a odličnu kontru Bosne i Hercegovine realizovao je Marin Sesar posle asistencije prezimenjaka Josipa. Igrao se 12 minut utakmice kada se dogodila prva promena na semaforu, a posle 30 sekundi stiglo je ekspresno izjednačenje Srbije kada je školsku akciju realizovao Stefan Rakić. Nešto manje od dva minuta kasnije, usledio je potpuni preokret izabranika Gorana Ivančića i sa dva prelepa gola Marka Pršića, Srbija je stigla do prednosti od 3:1.

Domaći su potom sa golmanom Milanovićem igrali u ofanzivi, ali sa igračem više u napadu nisu uspevali da probiju bedem srpske reprezentacije, dok je naš tim imao jednu sjajnu šansu da kazni rizičnu igru Bosne i Hercegovine, ali promene rezultata nije bilo.

Slična slika iz kraja prvog poluvremena, viđena je u drugom delu. Bosna i Hercegovina je tražila šansu, ali to nisu uspeli ni u jednom od mnogobrojnih pokušaja, pa i golmana Milanovića koji se često usuđivao da oproba svoj udarac. U jednoj od takvih akcija, Milanović je ostao van gola, Srbija je krenula u kontru, odnosno Strahinja Petrov. Golman BiH je loptu odbranio rukom van dozvoljenog prostora i isključen je i umesto da Srbija pokuša to da iskoristi, Strahinja Lazarević je ubrzo poravnao snage na parketu pošto je dobio drugi žuti karton. Pravila su takva da reprezentacija igra sa igračem manje u naredna dva minuta, osim ukoliko protivnik ne postigne gol. Više puta se odličnim odbranama među stativama našeg tima isticao Vulić.

Nakon što je Milanović isključen zbog igranja rukom, isto se dogodilo i sa njegovim zamenikom Galićem u završnici duela, pa je neko od igrača morao na gol, a to je bio Mario Aladžić. Dva minuta i 45 sekundi do kraja, dva minuta sa igračem više i dva gola prednosti. Srbija je imala sve u svojim rukama da privede ovaj meč kraju, što se i dogodilo

Uprkos tome što je, na papiru, daleko kvalitetnija reprezentacija u grupi, Srbija će morati da se zadovolji baražom za kontinentalno takmičenje. ,,Orlovi” će plasman na Evropsko prvenstvo juriti u dvomeču sa Belorusijom u novembru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE