Kurtoa i Real začarali mrežu, Liverpul promašio polufinale [VIDEO]

Liverpul – Real Madrid 0:0 – prvi meč 1:3

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su u ukupnom skoru od 3:1 savladali Liverpul.

Madriđani su uspeli da odbrane prednost stečenu na svom terenu i u utakmici bez golova obezbede sebi plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Klop se odlučio sa Džejmsom Milnerom u startnih 11, a takođe nije bilo ni Dioga Žote, što su pre meča mnogi osudili, ali je Nemac imao plan. Milner je uspevao da iznervira gostujuće igrače, bio je izuzetno agresivan, ali nedostajao je rezultat.

Bolji je bio Liverpul na startu susreta i u prvih 10 minuta imali su dve sjajne šanse, ali je Tibo Kurtoa blistao odbranivši udarce Salaha i Milnera. Real se trudio da s vremena spusti tempo, čuva loptu, ali bolje šanse su bile na strani domaćih. Pretili su Mane, ponovo Salah i Vajnaldum, ali nisu uspevali iz izglednih pozicija da pogode gol Belgijanca.

U prvom poluvremenu, Real je ozbiljno pripretio preko Karima Benzeme, čiji je šut posle odbitka završio na stativi.

I start nastavka protekao je u prilikama Liverpula, ali je Tibo Kurtoa bio veoma raspoložen među stativama ,,kraljevskog kluba” pa je tako sprečio i Firmina da donese prednost šampionu Engleske. Uglavnom je slika bila ista i igralo se ispred ili unutar šesnaesterca Reala, ali bez konkretnijih šansi za Liverpul, dok je Zidanov tim vrebao priliku preko kontranapada. U jednoj od tih situacija je Vinisijus bio blizu da stavi tačku na ovaj dvomeč, ali ga je preduhitrio Alison.

Tražio je Liverpul rupu, probao je Klop sa promenama i krenuo na sve ili ništa. Diogo Žota nije doneo ništa konkretno, a ni ostatak njegovih saigrača. Real se odlično branio i nisu kažnjeni za svoje propuste, ponajviše zahvaljujući Tibou Kurtoi.

Tako će ,,crveni” učešće u Ligi šampiona naredne sezone morati da traže preko Premijer lige, dok Real, koliko god ih mnogi otpisivali, ponovo igra uspešnu kampanju i u polufinalu igraće sa Čelsijem po već ranije projektovanom žrebu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE