”Milioneri” sanjali skoro sat vremena, usledilo grubo buđenje i povratak u realnost, Siti na PSŽ [VIDEO]

Dortmund – Mančester siti 1:2(1:0) – prvi meč 1:2
Belingem 15′ – Marez 55′(p), Foden 75′

 Nada Borusije iz Dortmunda da može napraviti iznenađenje i plasirati se u polufinale Lige šampiona, tako što će iz daljeg takmičenja izbaciti lidera engleske Premijer lige, Mančester siti, trajala je 55 minuta.

Dobili su ”milioneri” prvo poluvreme, taj gol, da se meč završio rezultatom 1:0, bio bi dovoljan za ulazak među četiri najbolja tima u elitnom takmičenju, ali se protiv Sitija ne možete braniti 75 minuta, i uz to uspeti da se odbranite. 

  Počelo je za domaće kako se sao poželeti može. Iz prve prave akcije na utakmici Dortmund je poveo u 15. minutu. Bio je to dug napad, Haland je dobio duel sa svojim čuvarem, lopta se odbila posle udarca do Džuda Belingema, a mladi Englez je ciljao u gornji levi ugao što je za Edersona bilo neuhvatljivo. Povela je Borusija sa 1:0, a to je bio rezultat koji ih je vodio u polufinale s obzirom da su na ”Etihadu” izgubili sa 2:1.   

Neočekivano primljeni gol nije izbacio iz šina Gvardiolinu mašinu. Siti je preuzeo sve konce igre, ređali su se napadi gostiju i mada nije bilo previše udaraca u okvir gola, Martin Hic je bio na velikim mukama. Prvo je De Brujne nakon greške Bauze topovski tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je prečka spasila domaćina. Nešto kasnije Rijad Marez je bio u sjajnoj šansi, Hic je bio već savladan, ali je na gol liniji iznikao Akanđi i spasio siguran gol. Poslednju odličnu priliku za Siti propustio je Zinčenko, on je pokušao glavom, ali je ovog puta Hic bio na visini zadatka. 

  Pritisak ”građana” morao je uroditi plodom, Dortmund se previše povukao, ali je na to bio primoran ofanzivom gostiju. ”Milioneri” skoro da nisu izlazili iz svog kaznenog prostora, a posle centaršuta sa leve strane Emre Džan je pokušao da inteveniše glavom, lopta ga je pogodila i u ruku, a posle konsultacije sa VAR sobom španski arbitar je potvrdio svoju prvobitnu odluku, Siti će dobiti penal u 55. minutu. Rijad Marez je topovski šutirao, Hic je pogodio stranu, ali nije mogao ništa, 1:1 na ”Signal Iduna parku”.    Morao je Dortmund da postigne gol i izbori produžetke, ukoliko ne primi još neki pogodak. Ipak, lako se moglo dogoditi da posle tri minuta od prvog prime i drugi pogodak. Rodri je zahvatio loptu glavom i pogodio okvir gola. Na jzad jedan pokušaj Borusije u nastavku, posle prekida je dobro skočio Mac Humels, ali je iskusni štoper prebacio prečku Edersonov gola. Uzvratio je Kevin De Brujne, bio je to dobar udarac, ali je i intervencija Hica bila za pohvalu. Bilo je to u 74. minutu, a samo minut kasnije sve je bilo rešeno. Na udarac se sa preko dvadeset metara odlučio Fil Foden, bio je to strašan udarac koji je malo i iznenadio golmana domaćih i lopta se zakoprcala u mreži iza njegovim leđa. Osmeh Gvardiole sve je govorio, Siti će napokon igrati u polufinalu Lige šampiona.     

Do kraja meča Erling Haland je imao priliku, šutirao je snažno, ali preko gola, dok se Marez malo neozbiljno ponašao u situaciji kada je bio sam ispred Hica. Ostalo je 2:1 za goste koji sa dve identične pobede, sasvim zasluženo, odlaze u polufinale gde ih čeka prošlogodišnji finalista Pari Sen Žermen. Ovo je prvo polufinale za Siti od 2016. godine kada su u četvrtfinalu eliminisali baš Parižane. Za njihovog trenera Pepa Gvardiolu biće to 9. polufinale, čime se izjednačio sa Žozeom Murinjom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE