Neviđena drama u “Pioniru”: Preokret Zvezde u poslednjih 26 sekundi

Crvena zvezda – Cedevita 82:81 (24:24, 28:27, 17:14, 13:16)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su još jedan trijumf u neizvesnoj završnici. Posle Igokee savladana je i Cedevita Olimpija, koja je imala 15 sekundi da stigne do trijumfa, ali je Peri izgubio loptu, potom faulirao Simonovića koji je dve sekunde pre kraja doneo pobedu svom timu.

Zvezda je povela trojkom Lazića, ali su gosti odgovorili serijom od 7:0. Ljubljančani su čuvali prednost do 7. minuta kada su crveno-beli ponovo poveli, a dva i po minuta pre kraja prve četvrtine stekli svoju najveću prednost u prvoj deonici – 20:14. Hodžič je trojkom pokrenuo novu seriju Cedevita Olimpije, nadovezali su se Braun i Rupnik pa su gosti minut pre kraja prvog perioda poveli 21:20.

Igrači Dejana Radonjića kontrolisali su dešavanja na parketu u prvoj polovini druge četvrtine, a predvođeni Davidovcem prvi put su došli do 7 poena prednosti, 41:34, a igrao se 15. minut. Blažič je odgovorio trojkom, nešto kasnije pogodio je još jednu, a nakon koša Brauna i trojki Džonsa i Rupnika za tren oka ili u prevodu za dva minuta Cedevita Olimpija je ponovo vodila (48:43). Finiš prvog poluvremena pripao je Zvezdi, Rit, Volden i Lojd napravili su seriju 9:0, a poslednji koš u prvih 20 minuta postigao je Rupnik za vođstvo Zvezde 52:51 nakon prvih 20 minuta.

Drugo poluvreme počelo je novom serijom Zvezde 7:0, ali to je bilo dovoljno samo da se zadrži prednost do kraja trećeg perioda, ne i za neki osetniji kapital pred odlučujućih 10 minuta košarke. Cedevita Olimpija je posle 30 minuta imala 4 poena zaostatka (69:65), na početku poslednje četvrtine ponovo je bilo +7 za Zvezdu (74:67), ali su uporni gosti vrlo brzo stigli do novog izjednačenja (75:75).

Lojd je četiri minuta pre kraja poentirao za vođstvo Zvezde 77:75, nakon čega je usledio loš period za oba tima, a više od dva minuta niko nije poentirao. Prvi je crnu seriju prekinuo Peri koji je pogodio oba slobodna bacanja, isto to je učinio i Braun pa su 63 sekunde pre kraja gosti poveli 79:77. Davidovac je na drugoj strani pogodio samo jedno slobodno bacanje, a seriju pogođenih penala nastavio je Peri koji je 26 sekundi pre kraja doneo vođstvo svom timu 81:78.

Posle tajm-auta Dejana Radonjića usledila je neverovatna završnica – Lazić je pogodio jedno slobodno bacanje, a nakon ofanzivnog skoka fauliran je Volden koji je oba puta bio precizan za 81:81. Imali su gosti 15 sekundi za poslednji napad, ali je Peri izgubio loptu, a tri sekunde pre kraja fauliran je Simonović. On je pogodio prvo, promašio drugo slobodno bacanje i doneo novi trijumf svom timu u neizvesnoj završnici, za koju su gledaoci nažalost ostali uskraćeni.

Lojd je bio najefikasniji kod Zvezde sa 19 poena, Davidovac je ubacio dva manje, dok je Volden postigao 13. U redovima gostiju Peri je postigao 19, a Blažič i Rupnik po 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda iz Vojvodine dovodi sina čuvenog reprezentativca Srbije?!

Mladi fudbaler Lazar Jovanović mogao bi da napusti Vojvodinu i pređe u redove Crvene zvezde, navodi "Sport Klub". Navodno su...

POVEZANE OBJAVE