Danilović i Fernandez otvaraju susret plej ofa Svetske grupe Bili Džin King kupa

Održan žreb za meč plej ofa Svetske grupe Bili Džin King kupa Srbija – Kanada u Kraljevu

Naredna dva dana donose nam i veliki teniski događaj u Kraljevu. Bili Džin King kup susret Srbija – Kanada u plej ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022. održaće se u sportskom centru Ibar bez prisustva publike pod strogim merama zaštite.

Žreb za ovaj meč održan  je u četvrtak 15. aprila 2021. na terenu sportske hale Ibar.
Voljom žreba na teren će u petak od 14 časova kada zvanično počinje susret Srbija – Kanada izaći drugi reket Bili Džin King kup tima Srbije Olga Danilović i prva tabla kanadske selekcije Lejla Fernandez.

Po završetku ovog meča na teren će izaći prvi reket reprezentacije Srbije Nina Stojanović, a snage će odmeriti sa drugom tablom Kanade Rebekom Marino.

Drugog dana takmičenja (subota 17. april) sa početkom od 11 časova na teren će izaći prvi reketi oba tima Stojanović i Fernandez. Sledi susret Danilović – Marino, a zatim i dubl za koji su na žrebu najavljeni sledeći timovi: Danilović, Krunić – Fičman, Žao.

Srećna sam, znali smo da ćemo ja ili Nina da igramo taj prvi meč. Imali smo celog dana treninge u različito doba. Meni odgovara sve, da igram i prva ili drugi meč, sve mi odgovara. Nismo se do sada Fernandez i ja susretale nikada, neminovno je da je u formi. Osećam se dobro, spremno na terenu. Ona jeste levoruka, ali levoruka sam i ja i prvi put igram protiv levoruke igračice, rekla je reprezentativka Srbije Olga Danilović nakon žreba.


Selektor Srbije Dušan Vemić kazao je da je tim spreman za izazov.

Završen je žreb, prvog dana igraju Fernandez i Danilović. Nama je svejedno ko će prvi igrati, to ne pravi nikakvu razliku. Igračice koje su stavili za prvu, drugu tablu, očekivali smo, kao i taj dubl. Sve je onako kako je trebalo da bude. Na nama je da odradimo poslednji trening, da se Nina, pošto ima popodnevni trening, spremi za sutra. Imaćemo večeras jedan sastanak. Što se mene tiče sve su devojke spremne. Orne su za sutra, jedva čekaju da počne. Svi smo kao jedan. Timska atmosfera je odlična. Da sam poželeo bolje ne bih mogao da dobijem. Svi imamo samopouzdanje, nadamo se da će gledaoci uživati u sutrašnjem meču, zaključio je selektor Vemić.

Sastavi timova:

Srbija: Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi, 57. u dublu), Olga Danilović (158 WTA singl, 276 dubl), Aleksandra Krunić (221 WTA singl, 56 dubl), Ivana Jorović (237 WTA singl) i 16- godišnja Lola Radivojević (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 59. mestu ITF liste).

Kanada: Lejla Fernandez (WTA singl rang 72, dubl 151), Rebeka Marino (WTA singl 223, dubl 571), Šeron Fičman (WTA dubl rang 54), Kerol Žao (WTA singl rang 426).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznate startne postave za Večiti derbi!

Uskoro počinje 173. ligaški derbi između Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić", kojim najbolji srpski timovi otvaraju...

POVEZANE OBJAVE