SENZACIJA: Đoković poražen prvi put u 2021. godini!

Novak Đoković – Danijel Evans 0:2 (4:6, 5:7)

Prva velika senzacija na Mastersu u Monte Karlu! Danijel Evans je prvi teniser koji je u 2021. godini savladao Novaka Đokovića i prekinuo njegov niz od 12 uzastopnih trijumfa od početka godine.

Meč je počeo potpuno neočekivano, pošto je Britanac posle samo 11 minuta imao vođstvo od 3:0 uz dva brejka prednosti. Najbolji teniser sveta uspeo je da se oporavi nakon početnog šoka i da vrati jedan brejk, a u šestom gemu se izborio i za dve uzastopne brejk lopte.

Evans je uspeo da se izvuče iz ove neugodne situacije i da sačuva prednost jednog brejka, ali je već nakon osmog gema rezultat bio izjednačen, 4:4. I kada se očekivalo da Đoković rutinski privede set kraju Evans je napravio novi brejk, a zatim osvojio servis gem za vođstvo od 1:0 u setovima.

Za razliku od prvog seta Novak je mnogo bolje otvorio drugi i vrlo brzo došao do vođstva od 3:0, doduše uz jedan brejk prednosti. Evans je uspeo da prekine ovaj niz, a zatim dođe do jedne brejk lopte koju je odmah pretvorio u brejk i smanjenje rezultata na 3:2.

Na sledeću brejk loptu čekalo se do osmog gema, ali Đoković nije uspeo da je realizuje, baš kao ni nešto kasnije u desetom gemu, kada je brejk lopta imala težinu set lopte. Evans je uspeo da prebrodi sve poteškoće, a u jedanaestom gemu još jednom oduzme servis rivalu. Na kraju je bez problema osvojio i svoj poslednji servis gem u meču, prepustivši Novaku samo jedan poen i plasirao se u četrvrtfinale.

Njegov sledeći rival biće 11. nosilac, David Gofan, koji je bio bolji od Aleksandra Zvereva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE