Golijat Gordić nije bio dovoljan: ”Valjak” posle preokreta pregazio Savu! [VIDEO]

Mačva – Partizan 1:2 (1:1)
Knežević 3′ – Asano 43′, Marković 56′

Partizan je, po očekivanju, pobedio u Šapcu, ali dosta teže nego što se očekivalo. Na to je uticalo neočekivano vođstvo Mačve na početku meča, ali i sjajni golman domaćina Miloš Gordić, koji je inače na pozajmici iz Crvene zvezde. Šapčani su bili hrabri, suprotstavili su se vicešampionu sa sedmoricom bonus fudbalera, ali osim dobrog utiska, neki dugi konkretni benefit nisu ostvarili. Partizan je pobedom napravio dobru uvertiru pred polufinale Kupa Srbije, pošto već u sredu gostuje Vojvodini na ”Karađorđu”.

Mačva: Gordić – Pejović(od 67′ Jovanović), M. Mijalilović, Trimanović(od 83′ V. Panić), Subotić, O. Mijailović(od 67′ Tripković), Knežević, Adamović, Sladojević(od 78′ Obrovac), Ćirković, Đoković(od 77′ N.Panić)

Partizan: Stojković – Miljković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Pavlović/od 72′ Jojić), Natho(od 62′ Suma), Marković(od 62′ Jović), Asano(od 46′ Stevanović), Štulić(od 46′ Holender)

Već u trećem minutu usledio je šok za Partizan. Tim koji je primio samo tri gola u 2021. godini, na 13 odigranih utakmica, poklekao je iz prve akcije tima koji je pretposlednji na tabeli. Centrirao je Pejović sa desne strane, Branislav Knežević je loptu prihvatio ispred zbunjenog Vujačića, izbio samo ispred Stojkovića i matirao ga. Počelo je iznenađujuće u Šapcu.   

Nije Partizanu trebal dugo da preuzme sve konce igre u svoje ruke. Mačva se povukla, a crno-beli su pleli mrežu oko gola domaćina. Prvu veliku šansu imao je Lazar Marković, ali je već tada golman Miloš Gordić najavio fantastičnu partiju. Nedugo zatim mladi vođa navale Partizana Štulić, mogao je da poravna, ostao je sam na desetak metara, ali je tukao pravo u Gordića. Posle petanestak minuta u prilici je bio i Asano, oštro je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Gordić još jednom bio na visini zadatka.     

Jedva da je prošla polovina poluvremena, a Gordić je odbranio sijaset šansi Partizana, koje su se ređale kao na traci. Pokušavali su Asano, pa Pavlović i opet Štulić, ali se mreža Šapčana nije tresla. Posle snažnog udarca Bibrasa Natha, i sigurne odbrane Gordića, usledio je fenomenalan kontra napad Mačve, Knežević je bio sam u kaznenom prostoru, šutirao dosta dobro, Stojković je odbrano, a odbijenu loptu Knežević je još dva puta pokušao da ugura u gol prvo glavom, a onda i nogom. Na kraju je ispred gol linije intervenisao Saša Zdjelar. Malo je nedostajalo da Mačva duplira prednost u 30. minutu.      

Posle dobre asistencije Markovića, Štulić je krenuo ka golu Mačve, pokušao da plasira loptu iskosa sa leve strane, ali je Gordić još jednom izvanredan. I kada se očekivalo da domaćin na pauzu ode sa golom prednosti, Miljković je vukao loptu kroz kazneni prostor, dovukao je do Asana, a Japanac je, ne časeći ni časa, šalje u suprotni ugao gola domaćih. Ni Gordić nije svemoguć. Bio je to 18. gol Asana u ovogodišnjem prvenstvu. To je bila i poslednja zanimljiva situacija u prvih 45 minuta.     

Stanojević očigledno nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, pa je od starta drugog poluvremena na teren poslao dva Filipa, Stevanovića i Holendera, za koga je rekao da će ga odmoriti u ovom meču. U svlačionici su ostali Asano i Štulić. Upravo je Holender prvi zapretio u nastavku, tukao je glavom, za malo neprecizno. Ipak, u 56. minutu ponovo je Gordić morao da vadi loptu iz mreže. Natho je ugledao potpuno samog Lazara Markovića na desnoj strani, ovaj je predriblao golmana domaćih i špicom kopačke gurnuo loptu u gol.     

Beležimo još jedan pokušaj Holendera, nedugo po ulasku Jovića i Sume, ali opet je Gordić tamo gde treba. I Jović je imao dobar prodor, lopta se odbila do Holendera, a mađarski reprezentativac je pokušao atraktivno, ne i dovoljno precizno. U 70. minutu Sejduba Suma je mogao da zatvori meč. Sladojević se okliznuo, poklonio loptu Gvinejcu, ali ovaj nije uspeo da pogodi gol sa desetak metara, iako je Gordić već bio savladan.

Nije Partizan forsirao u finišu meča, očigledno su gosti bili zadovoljni minimalnim vođstvom i više su razmišljali od okršaju sa Vojvodinom u polufinalu Kupa, koji je na programu već u sredu. Posle izgubljene šampionske trke, crno-belima je osvajanje pehara u najmasovnijem takmičenju postalo imperativ, a meč sa ”lalama” biće prilika za osvetu za poraz u finalu Kupa prošle sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRA I NA MADRIDSKOJ ŠLJACI: Nadal objavio važne vesti pred početak turnira

Nakon turnira u Brizbejnu početkom godine, Rafael Nadal se vratio tenisu na takmičenju u Barseloni. Posle pobede nad Flaviom Kobolijem,...

POVEZANE OBJAVE