Iz Novog Beograda poručuju: Vratili smo Beograd na svetsku vaterpolo mapu

Vaterpolo klub „Novi Beograd“ i Vaterpolo savez Srbije dobili su poverenje evropske federacije – LEN da u sezoni 20/21, kao i u naredne dve sezone, budu organizatori završnog turnira vaterpolo Lige šampiona.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj tim povodom na bazenu SC „11. april“, predsednik VK „Novi Beograd“ Goran Mandić i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan javnosti su najavili organizaciju ovih događaja, koji su od izuzetnog značaja za srpski vaterpolo.

Ove godine finalni turnir Lige šampiona održaće se od 3. do 5. juna na našem bazenu „11. april“. Ponosni smo jer smo uradili veliku stvar za srpski klupski vaterpolo. Veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što je naš klub dobio vajld kard i igraće završnicu Lige šampiona 2022. i 2023. godine. Koristim priliku da se javno zahvalim Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu, Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport i Vladi Republike Srbije, jer bez njihove pomoći naš klub ne bi dobio ovo domaćinstvo – rekao je predseddnik VK „Novi Beograd“ Goran Mandić i dodao:

Bitno je da smo vratili Beograd na svetsku i evorpsku vaterpolo mapu, i kao klub učinićemo sve da tako i ostane. Zahvaljujem se i Aleksandru Šoštaru, Vladimiru Vujasinoviću kao i  Aleksandru Šapiću koji su svojim kontaktima u svetskoj vatepolo federaciji i evropskoj vaterpolo federaciji doprineli da naš klub dobije organizaciju ovog turnira. Verujem da će Beograd u naredne tri godine biti dobar domaćin – zaključio je on.

Organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona je nesumnjivo najvažniji sportski događaj u Srbiji u 2021. godini, a dodelom organizacije završnih fajnl-ejt turnira Vaterpolo klubu “Novi Beograd” ukazana je velika čast. Klub je ponosan na činjenicu što je, zajedno sa Vaterpolo savezom Srbije, ovogodišnji domaćin.

Veliko mi je zadovoljstvo što se veliki evropski sportski događaj vraća u Beograd. Vaterpolo savez Srbije ima ulogu suorganizatora u ovom takmičenju, VK „Novi Beograd“ će poneti najveći teret i zahvaljujem im na tome što su uspeli da u naredne tri godine vrate završnicu Lige šampiona u Beograd. Nadam se da ćemo sledeće godine u završnici turnira gledati još neki od srpskih klubova, i da će i drugi naši klubovi pokazati ambicije koje pokazuje VK „Novi Beograd“ – rekao je generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP LISTA: Đoković napredovao ove sedmice

Najboji teniser svih vremena Novak Djoković napredovao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi. On je trenutno drugi igrač...

POVEZANE OBJAVE