Obavljen žreb za Srbija Open, Špancu titula na beogradskom čelendžeru

U ponedeljak startuje Srbija Open, teniski turnir iz Serije 250, na kome će prvi nosilac biti svetski broj 1 Novak Đoković. Pred početak ovog ATP turnira, Beograd je bio domaćin teniskog čelendžera, koji je bio uvod u znatno jače takmičenje.

Finale teniskog čelendžera u glavnom gradu Srbije bilo je na programu u subotu, a sastali su se prvi nosilac Roberto Karbaljes-Baena i Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine. Slavio je španski teniser u dva seta 6:4, 7:5, nakon skoro dva sata igre. Za trijumf na beogradskom čelendžeru Karbaljes-Baena je nagrađen sa 125 ATP poena, ali i nešto više od 18 hiljada evra. Poraženi u finalu, Damir Džumhur, utešio se sa 75 bodova i skoro 11 000 evra.

Što se žreba za Srbija Open tiče, čak osmoricu tenisera u glavnom delu turnira imaće Srbija. Pored Novaka Đokovića, koji je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa boljim iz okršaja Korejca Kvona i kvalifikanta, igraće i Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Specijalnu pozivnicu organizatora dobili su Viktor Troicki, Nikola Milojević i Danilo Petrović.

Drugi nosilac na turniru je Italijan Mateo Beretini, deseti teniser sveta, dok su ostali nosioci Aslan Karacev, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Marton Fučović, Džon Milman i Miomir Kecmanović. Najavljeno je bilo učešće i Dominika Tima, Gaela Monfisa, Stena Vavrinke i Borne Ćorića, ali su oni iz različitih razloga morali da otkažu učešće.

Laslo Đere će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Londera, Viktor Troicki protiv bivšeg polufinaliste Rolan Garosa Marka Čekinata, Nikola Milojević protiv još jednog “gaučosa” Federika Korije, Filip Krajinović će imati okršaj sa Italijanom Travaljom, a Danilo Petrović protiv Džona Milmana

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IMALI TU ČAST: Mladi košarkaši Partizana testirali, predstavljen teren pred F4 (FOTO)

Završni turnir FIBA lige šampiona počinje sutra u Beogradu. Za trofej se bore Tenerife i Peristeri, odnosno Unikaha i Mursija. Turnir...

POVEZANE OBJAVE