Radnik pokazao zube: Ranđelović odbranio dva penala, Zvezda do pobede pet minuta pre kraja [VIDEO]

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (0:1)
Sanogo 54′, Ivanić 85′ – Milovanović 34′

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik u 32. kolu Linglong Superlige Srbije, ali je malo nedostajalo da Surduličani ostanu neporaženi pred duel polufinala Kupa Srbije sa crveno-belima. Da je tako bilo junak bi bez dileme bio golman Ranđelović koji je ušao u igru umesto povređenog Kostića u 20. minutu, a potom odbranio dva penala igračima Zvezde, preciznije Falku u prvom i Ivaniću u drugom poluvremenu.

Šampion Srbije je bio mnogo bolji tim na ovom meču, propustio je veliki broj prilika, a na kraju je ipak uspeo da dođe do trijumfa pet minuta pre kraja. Igrači Dejana Stankovića odlično su počeli meč već u prvih pet minuta stvorili su dve dobre prilike. Stojanović je izbacio loptu sa gol linije posle udarca Ivanića, koji je i dva minuta kasnije stavio na muke Kostića koji je izbacio loptu ispod prečke u korner. Raspoloženi Kostić je morao da napusti igru nakon duela sa Sanogom, ali Radnik nije ništa izgubio ulaskom Ranđelovića.

Samo četiri minuta kasnije dosuđen je penal nakon što je lopta pogodila u ruku Stojanovića, a Ranđelović je zaustavio dosta ležeran pokušaj Falka sa bele tačke. Ubrzo je stigla kazna, Pankov je loše vratio loptu do Borjana, pas je presekao Milovanović i poslao loptu u prazan gol. Do kraja prvog poluvremena Falko je pokušao atraktivno makazicama, ali takva je bila i odbrana Ranđelovića koji je i minut kasnije odbranio udarac Gavrića.

U nastavku je prvi zapretio Falćineli, ali je golman Radnika bio dobro postavljen, međutim nije mogao ništa u 54. minutu. Izveden je korner sa leve strane, Sanogo je bio najviši u skoku i rezultat je bio izjednačen.

Ređale su se šanse pred golom Radnika, Pavkov je bio sam pred Ranđelovićem, uspeo je da ga prebaci, ali ne i da pogodi okvir gola, da bi se nešto kasnije i obrukao. Nakon odbitka od stative lopta je stigla do Pavkova koji je sa dva metra visoko prebacio gol u situaciji kada je Ranđelović bio na zemlji.

Drugi penal dosuđen je u 72. minutu, Bakajoko je oboren u kaznenom prostoru, ali ni ovoga puta lopta nije završila u mreži. Ivanić je izveo najstrožu kaznu, ali je Ranđelović i njega pročitao. Do pobedonosnog gola domaćin je imao bar još tri sjajne prilike, a neizvesnot je prekinuo Ivanić. Nikolić je zabeležio svoju drugu asistenciju na meču, a Ivanić poslao loptu van domašaja večeras sjajnog golmana Radnika.

Novi sastanak ovi rivali imaće već u sredu na istom mestu u polufinalu Kupa Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PO ZAVRŠETKU DVA DERBIJA: Zvezda prodaje ulaznice za gostovanje u Novom Sadu

U drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde gostuju Vojvodini. Crveno-beli iz Beograda ulaze u meč nakon dve pobede...

POVEZANE OBJAVE