Siti ipak neće moći da osvoji sve, Čelsi u finalu FA kupa [VIDEO]

Čelsi – Mančester siti 1:0 (0:0)
Zijeh 55′

Prvi finalista engleskog FA kupa je londonski Čelsi. U duelu dva tima koja će igrati i u polufinalu Lige šampiona, “plavci” su na “Vembliju” pobedili Mančester siti 1:0, a jedini pogodak postigao je Marokanac Hakim Zijeh.

Pep Gvardiola i njegov Siti ostaju tako bez šanse da trijumfuju u svim takmičenjima u kojima su igrali ove sezone. “Građani” su u finalu Liga kupa, titulu u Premijer ligi gotovo da su osvojili, a imaju šansu da po prvi put dođu i do “ušatog” pehara Lige šampiona. Ipak, neće biti najbolji u najstarijem takmičenju na svetu.

Trenutak odluke zbio se u 55. minutu, odličnu loptu je ka Timu Verneru poslao Mejson Maunt, nemački reprezentativac je ugledao Zijeha u kaznenom prostoru, a Marokancu nije bilo teško je da je prosledi u mrežu. Isti fudbaler imao je kolosalnu priliku nešto kasnije, ali je tada odlično reagovao golman tima iz Mančestera, mada se našao oči u oči sa napadačem Čelsija. U sudijskoj nadoknadi još jednom se zatresla mreža Sitija, ali je gol Kristijana Pulišića poništen zbog ofsajda.

Čelsi je 15. put u svojoj istoriji, a četvrti put u poslednjih pet godina, uspeo da dođe do završne predstave u FA kupu. Prošle sezone je u finalu poražen od gradskog rivala Arsenala, a sada će mu protivnik biti bolji iz okršaja Lestera i Sautemptona. Taj meč igra se na istom mestu u nedelju, a na njemu će prisustvovati i publika, tačnije na tribinama će biti prisutno 4 000 gledalaca. Finala FA kupa na programu je 15. maja, kada će na Ostrvu biti dozvoljeno da se igra pred navijačima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE