Borba titana u Bostonu: Novih 11 trojki Stefa Karija

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su protekle večeri Golden Stejt Voriorse sa 119:114 u svom ,,TD Gardenu”.

Fantastičan meč, pun neverovatnih poena i preokreta, pripao je ipak Seltiksima, koji su uglavnom bili u zaostatku tokom duela. Vorirosi su dominirali u prvom poluvremenu, da bi u drugom usledila ,,klackalica”, da bi u završnici Tejtum, Smart i Kemba Voker pogodili sjajne trojke za nedostižnu razliku, budući da su košarkaši iz Ouklenda u tim trenucima sve promašivali, pa i sa linije penala.

Bio je to pravi revolveraški obračun u Masačusetsu. Džejson Tejtum naspram Stefa Karija, koji je drugi put na poslednje tri utakmice pogodio 11 trojki! Suludo. Žargonski rečeno: ,,I frižider bi ubacio!”. Meč je završio sa izvanrednih 47 poena uz šut za tri od gotovo 58 odsto. Prekoputa njega, Džejson Tejtum je takođe bio maestralan sa 44 poena i 10 skokova.

Bez glavnih zvezda svoj meč odigerali su Los Anđeles Lejkersi i Juta Džezeri (127:115). Kod domaćih nije bilo Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, što je slučaj već izvesno vreme, dok u ekipi Jute nije bilo povređenog Donovana Mičela, odmarao je Rudi Gober, kao i Majk Konli i Derik Fejvors. Odlična zabava je viđena u ,,Stejpls centru” budući da je završnica bila izuzetno uzbudljiva i sjajnom trojkom Džordana Klarksona, te poenima Šrudera u poslednjim sekundama – dobili smo produžetke. Pre toga je Klarkson imao veliki promašaj, verovatno izazvavši gnev navijača Jute svojim pokušajem pored Šrudera, ali nije se libio da preuzme odgovornost u poslednjem napadu svog tima i pogodi sjajnu trojku. Meč je završio sa 27 poena. Potom je Šruder u narednoj akciji pogodio za izjednačenje i produžetak.

Kod Lejkersa je odličan bio Denis Šruder (25p) budući da je koristio svaki propust odbrane Jute i u finišu pogađao izuzetno važne poene, baš kao što je to bio slučaj i u produžecima, a pomogli su mu Andre Dramond i Kentavijus Koldvel-Poup sa 27, odnosno 25 poena.

Los Anđeles Lejkers – Juta Džez 127:115
Čikago Buls – Klivlend Kavalirs 106:96
Vašington Vizards – Detroit Pistons 121:100
Boston Seltiks – Golden Stejt Voriors 119:114
Milvoki Baks – Memfis Grizlis 115:128
Finiks Sans – San Antonio Spars 85:111

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE