”Čarapani” pevajući sa severa, Đuričković sa ”kreča” gađao avione na ”Čairu”

Kompletirano je 32. kolo Linglong Super lige Srbije u kome su gostujuće ekipe imale mnogo uspeha, pošto su dobile čak šest utakmica.   

Veoma važan trijumf u borbi za opstanak ostavrio je kruševački Napredak u Subotici. Domaći Spartak bio je dosta oslabljen, što su gosti maksimalno iskoristili i došli do tri boda koja mogu da budu i ključna kada se budu svodili računi. ”Čarapani” su poveli golom Melunovića u 34. minutu. On je odlično skočio posle kornera i savladao mladog čuvara mreže ”golubova” Vukanića. Konačan rezultat postavljen je u 77. minutu, a strelac je bio rezervista Marko Bačanin. Napredak je ostao u zoni ispadanja, ali se bodovno izjednačio sa Voždovcem i Javorom koji su iznad crte. Subotičani su i dalje u sigurnoj zoni, imaju 47 bodova i zauzimaju 7. mesto.   

Voždovac se nadao da može iznenaditi TSC koji nije imao imperativ osvajanja bodova. Međutim, tim iz Bačke Topole pružio je još jednu odličnu partiju i slavio sa 4:1. Dva gola je postigao Lukić, jedan sa bele tačke, dok su po jednom strelci bili Zec i mladi Stanojev. Za goste, koji su od 67. minuta igrali sa desetoricom pošto je Nišić isključen kada je skrivio penal, pogodak je postigao Milojević u 59. minutu, kada je snažnim udarcem izjednačio na 1:1. Ispostavilo se da je radost gostiju u tom trenutku bila uzaludna.     

Vredne bodove osvojili su Lučanci u Novom Sadu, pobedivši Proleter koji ne može da se prepozna u prolećnom delu sezone. Jedini strelac za Mladost bio je njihov prvi golgeter Milan Bojović koji je u 62. minutu realizovao jedanaesterac. Golova nije bilo na Čairu, gde su Radnički i Javor tražili bodove spasa. Najveću priliku za gol imali su domaći u 39. minutu, ali je Petar Đuričković iz penala loptu prebacio visoko preko prečke.

Spartak – Napredak 0:2(0:1)Melunović 34′, Bačanin 77′
Radnički – Javor 0:0
TSC – Voždovac 4:1(1:0) Lukić 45′, 68′(p), Zec 63′, Stanojev 69′ – Milojević 59′
Proleter – Mladost 0:1(0:0) Bojović 62′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE